Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
SAZVANA IZVANREDNA PRESSICA

NEOČEKIVANI PREOKRET KLJUČNOG DINAMOVOG ČOVJEKA Svi su mislili da napušta Modre, ali ovo će osokoliti navijače i cijeli klub!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. ožujak 2017. 23:36

Veečras oko 20.30 sati iz Dinama su poslali mail kojim pozivaju na izvanrednu press konferenciju na kojoj će se pojaviti sportski direktor Romeo Jozak i El Arabi Hilal Soudani. Nisu objasnili zašto će baš taj dvojac biti na presici, ali uskoro smo saznali.

Soudani potpisuje novi ugovor s Dinamom na tri godine! To nam je potvrdio i direktor kluba Tomislav Svetina.

- Točno, Soudani potpisuje novi ugovor s Dinamom, vijek trajanja je tri godine - kazao je Svetina.

Dakle, Dinamo će napraviti jedan od svojih najboljih poslova uopće, potpisat će ugovor sa svojim ponajboljim igračem posljednjih godina. Ako se sjećate, Soudani je dobio ponudu za potpisivanjem ugovora nakon što je u Salzburgu svojim pogotkom odveo Dinamu u Ligu prvaka, nuđeno mu je milijun eura na godinu, međutim, nije potpisao, pa se počelo špekulirati da će otići iz Maksimira jer je to često naglašavao, istina uglavnom u alžirskim medijima.

- Istina je, Soudani je razmišljao o odlasku, ali nije želio otići bilo gdje. Imao je opcije iz Engleske, pozorno ih je razmotrio, ali na kraju je odlučio ostati u Dinamu. Vidio je s kojim igračima smo potpisali ugovore, kakvu momčad stvaramo, kakav smo klub i s kakvim ambicijama. Uostalom, njemu je u Zagrebu odlično tu se udomaćio pa mu na kraju odluka o ostanku bila laka. Mi smo naravno presretni što Soudani ostaje kod nas - zaključio je Svetina.

Direktor nije kazao koliku će cifru zarađivati godišnje, ali ona sigurno neće biti manja od one koju je dobio nakon Salzburga, dakle milijun eura po sezoni. Inače, Soudani ima 29 godina, pa ovaj trogodišnji ugovor znači da bi, ukoliko ga odradi do kraja, možda u plavom klubu mogao ostati do kraja karijere, da bi nakon njegovog isteka mogao potpisati još jedan. Uglavnom, Dinamo je povratkom Sammira, potpisima s mladim Brazilcem Guilhermeom i ostalim najtalentiranijim mladim igračima iz svog 'inkubatora, te sad i potpisom Soudanija zaokružio svoju veliku transfernu priču i naznačio da u budućnost kreće s ogromnim ambicijama.

Linker
19. travanj 2024 19:13