CROPIX
IGRAČKE SUDBINE

NESRETNA PRIČA S MAKSIMIRA OSTALA U SJENI USPJEHA Agonija Dinamovog 'zaboravljenog igrača' traje već godinu dana, ali i dalje ne trenira s momčadi

ZABORAVLJENI RUMUNJ Iskusni desni bek svoju je zadnju utakmicu odigrao prošlog kolovoza
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. rujan 2018. 10:18

U sjeni svih Dinamovih uspjeha i neuspjeha, dolazaka i odlazaka, trenerskih smjena, događaja izvan terena, u zadnjih godinu dana odvija se jedna već pomalo zaboravljena igračka sudbina. Više ga ne spominjemo ni u onoj rubrici ‘nedostaju’ prije svake utakmice, niti u kombinacijama za poziciju desnog beka tijekom sezone. Kao što Robićevih golubova nema u slovima općinskih knjiga, tako ni Alexandrua Matela nema u slovima Dinamovih kroničara već dugo, dugo...

Dao nam je jedan intervju još u proljeće, kad je rekao da je ‘tek upoznao novog trenera Jurčevića i od njega dobio podršku i strpljenje’, dodao da daje sve od sebe da se što prije vrati nogometu i da se nada da će proći s momčadi pripreme i na ljeto opet biti u konkurenciji za momčad. Međutim, Rumunja i dalje nema ni ‘na mapi’, loptu udara samo u mislima i sjećanjima i još se bori s povratkom na travnjak.

Tomo Ničota SN
Matel i Marić

Ta igračka agonija desnoga beka traje već više od godinu dana. Naime, zadnje je minute odigrao 27. kolovoza prošle godine, protiv Lokomotive. Ušao je s klupe umjesto Stojanovića u 84. minuti, sve je izgledalo normalno, odradio je tu završnicu bez problema. Iako je utakmicu ranije, protiv Slavena Belupa izišao iz igre u 51. minuti. No, tada su počeli problemi. Nalazi su pokazali da se radi o teškoj ozljedi hraskavice koljena, pokušalo se to riješiti bez operacije, iako je većina rekla da je to najbolji put, nećkao se Matel.

Krenuo je s Modrima na zimske pripreme, nadao se da će ubrzo na teren, ali na kraju se pokazalo da je operacija doista jedini izlaz. Tu je već Rumunj izgubio dragocjeno vrijeme nekoliko mjeseci, a kad je operacija proljetos napokon napravljena, krenuo je oporavak, koji zahtjeva vrijeme i strpljenje.

Situacija s Matelovim koljenom se jest popravila, ide to na bolje, međutim, daleko je još od povratka u ozbiljnu rotaciju. Matel i dalje trenira odvojeno, radi u dvorani i po posebnom programu, ako sve bude po planu, ako ne bude nekih daljnjih komplikacija, Rumunj će za nekoliko tjedana početi trenirati s momčadi. I udarati loptu. I nadati se da bi se nakon tako duge stanke mogao vratiti nogometu i Dinamu.

A u Maksimiru, iako su bili svjesni da su bez Matela na dugi rok i da mu ugovor istječe u ljeto 2019., nisu ga se zasad odrekli, što je svakako pohvalno. Dali su mu šansu da se oporavi, a hoće li i kad on opet zaigrati za Dinamo, to nitko ne zna. Svi nam kažu da Matel radi kao ‘lud’, da je pravi profesionalac, da mu je želja za povratkom na teren velika, da vjeruje u takav rasplet. Vidjet ćemo, prošlo je puno vremena, ovo je stvarno agonija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:53