CROPIX
S CESTE DO REFLEKTORA

NESVAKIDAŠNJA NOGOMETNA PRIČA ZA FILMSKA PLATNA Bivši hajdukovac mislio je još 2016. završiti igračku karijeru, a sada je postao centarfor Dinama!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. svibanj 2018. 10:23

Mogao bi to biti baš dobar film, ali bi svakako trebalo staviti napomenu da je snimljen po istinitoj priči, u protivnom, tko bi vjerovao. Momak koji je bio nada Hajduka, a na Poljudu nikad nije dobio pravu priliku zabijao je u Grčkoj i na Cipru, ostavio se nogometa i razmišljao čime bi se mogao baviti, a sad će, u 33. godini, dobiti priliku podići dva pehara s Dinamom.

Dakle, Mario Budimir debitirao je za Hajduk u HNL-u u kolovozu 2005. protiv Pule Staro Češko. Prije toga, naravno, kao i većina Hajdukovih mladića, išao je na kaljenje; Uskok, Mosor i Solin bili su njegova viza za povratak. Tu utakmicu u Puli Bijeli su izgubili s 2:0, na klupi je bio Ćiro Blažević, a Budimir je u 53. minuti zamijenio Danijela Hrmana.

Mario Budimir (lijevo)
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Mario Budimir (lijevo)

Iznenađenje sezone

Upisao je Budimir još jedan nastup za Hajduk, u remiju protiv Cibalije, nije se naigrao na Poljudu i u ljeto 2006. otišao je u Šibenik. U osam nastupa zabio je dva gola, a onda otišao u grčki Ergotelis i ondje ostavio dubok trag. Odigrao je u šest sezona 142 utakmice, zabio 24 gola i postao najbolji klupski strijelac u grčkoj Superligi, u vrhu je i po broju nastupa; uglavnom, Budimir je u Ergotelisu bio uspješan. Otamo je otišao u APOEL iz Nikozije, gdje je uzeo i prvi naslov prvaka u svojoj karijeri, nakon godinu i pol dana vratio se u Grčku, u Panetolikos.

Međutim, otišao je već nakon pet mjeseci pa je pola godine bio bez kluba dok nije potpisao za još jedan grčki klub, Enosis Neon Paralimni. Godinu i pol dana bio je tamo, onda opet - na cesti.

Zagreb, 171117.
Utakmica 16. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Rudes - NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Mario Budimir, Antun Markovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Bilo je ljeto 2016, Budimir bez kluba, sve je ukazivalo na to da će završiti karijeru. I sam je govorio da se ostavio nogometa, godinu dana nije igrao, a onda je prošlog ljeta stigao poziv Rudeša. Probat će pa što bude, nema što izgubiti, iako nakon godinu stanke, tko zna što može ponuditi. Međutim, ispao je to velik povratak, zabio je za Rudeš 13 golova, srušio i Hajduk na Poljudu, zabio je i Dinamu, Rijeci, Osijeku...

U 33. godini najveće je iznenađenje ove sezone HNL-a. A onda je nakon nedavnog incidenta u Rudešu dobio raskid ugovora i kao slobodan igrač potpisao za Dinamo. S kojim možda podigne i oba trofeja! Da mu je netko rekao prije osam-devet mjeseci, vjerojatno bi se i sam grohotom nasmijao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:09