Goran Sebelic / CROPIX
ZANIMLJIV POGLED NA REZULTATE

NEVJEROJATAN NIZ HRVATSKOG PRVOLIGAŠA Slaven Belupo je europski rekorder, Farmaceuti u društvu slavnog španjolskog kluba

SAVEN BELUPO U 19 kola čak 12 remija, a trener Ivica Sertić u pet utakmica ima nevjerojatnih pet neodlučenih rezultata
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. veljača 2019. 17:37

Da su neke sudačke odluke bile drugačije, i da su napadači bili precizniji, Slaven Belupo mogao je iz Pule kući pjevajući. Naravno, ni osvojeni bod nije loš, jer zadržano je dobro raspoloženje, a Istra 1961 ostala je na istoj udaljenosti. Farmaceuti su jučer imali slobodan dan, a od danas kreću pripreme za subotnji prvenstveni ogled s Goricom koja je svoju kvalitetu pokazala (i) pobjedom na Rujevici.

Dovoljno strpljenja

Neodlučeno je bio najčešći rezultat ove sezone za vrijeme trenera Tomislava Ivkovića, a sličan se scenarij ponavlja i njegovom nasljedniku Ivici Sertiću. On je u pet prvenstvenih utakmica pet puta remizirao, te je Slaven Belupo s 12 remija dominantan u europskim okvirima. Isti broj neriješenih rezultata ima i Valencia, no ona je u La Ligi odigrala 22 utakmice, a Slaven u HNL-u tek 19.

Navijači se već pitaju kad će ta pobjeda, jer dosad su ostvarene tek dvije, obje na domaćem terenu, protiv Intera i Istre. Ipak, nema u Koprivnici drame, vodstvo kluba vjeruje u Sertića i u momčad koja posjeduje kvalitetu i potencijal te prvoligaški status ne bi smio doći u pitanje. Naravno, iluzorno je od ekipe očekivati da briljira već na početku drugog dijela sezone, bit će potrebno neko vrijeme da se uklope novi igrači i da se usvoje svi zahtjevi. Strpljenja ima dovoljno, pa Sertić može raditi u potpunom miru.

Nakon prve dvije ovogodišnje prvenstvene utakmice jasnija je i ideja igre. Momčad se bazira na čvrstom bloku, visokom presingu i odgovornom obavljanju defenzivnih zadataka, a u ofenzivi su glavne snage krilni napadači te Krstanović kao središnja špica. Nakon odlaska Gordane Sertić se odlučio za trojicu centralnih veznih od kojih je Vidović ‘’holding’’, odnosno zadnji vezni, dok su Puclin (Plantak) i Bačelić Grgić ‘’box to box’’ veznjaci.

Oporavljeni Bogojević

Velika je konkurencija na krilima, nakon Doležalove ozljede u Puli je asistencijom debitirao Menalo, dok Bongongui nikog nije očarao svojim igrama i uskoro bi svoje mjesto u startnoj postavi mogao prepustiti nekom drugom. U oba navrata dosad ga je mijenjao Mladen, no oporavio se i Bruno Bogojević koji se uključio u puni trening te će konkurirati za nastup protiv Gorice.

U obrani konce drže stoperi Nowak i Šarlija, koji je ponio i kapetansku vrpcu zbog Delićeve ozljede. Tako je priliku na lijevom beku dobio Goda, desnu stranu drži Karamarko, a na vratima je siguran Filipović. Neugodna Gorica bit će pravi ispit vrijednosti osvježenih Farmaceuta...

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 03:21