Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NI PISMA NI RAZGLEDNICE

NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO! NA POLJUDU DANAS ŠUTE KAO NIKADA PRIJE Nakon sudačke pogreške nema baš nikakve reakcije iz redova Splićana

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. prosinac 2019. 23:58

Evidentno su Bijeli oštećeni za kazneni udarac u Zaprešiću prošle subote. Potvrdili su to i sudački TV-eksperti. Obrambeni igrač Intera, stoper Grgić, igrao je rukom, skrenuo loptu i spriječio njenu putanju prema vratima Matkovića.

Sudačkih pogrešaka je bilo i bit će, doduše, manje s VAR-om koji je već pred vratima, ali ono što u ovoj prigodi više čudi jest činjenica da se Hajduk praktički nije oglasio. Nekoć je bilo sasvim drukčije, štitili su čelnici kluba svoju momčad.

Prije tri jeseni u Zaprešiću je također Hajduk odigrao remi sa identičnih 1:1. Hajduk se ljutio na suđenje Bruna Marića.

- Želim natjecanje u kojem ne moramo biti bolji za dva gola da bismo pobijedili - uskliknuo je Ante Šalinović, član NO splitskog kluba.

Jedan od jačih primjera datira iz kolovoza 2011. kada je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš poslije sudačke pogreške (glavni Marić, pomoćnik Fegeš) u dvoboju sa Splitom (1:1) iz Parka mladeži odaslao poruku:

- Istupit ćemo iz lige ako nas nastave potkradati - kazao je Maleš početkom kolovozu poslije utakmice u Zadru. da bi krajem mjeseca, nakon krupne sudačke pogreške u Parku mladeži, pokrenuo cijeli niz sastanaka Hajduka i HNS-a što je u konačnici rezultiralo i najvećom aferom glede sudačke organizacije u hrvatskom nogometu.

Screenshot

Pred četiri godine Hajduk je nakon poljudskog derbija ponovno sipao žuč na Marića. Nije sve prošlo na medijskim istupima. Dapače, bilo je bliskih kontakata.

“Član NO Hajduka Ljubo Pavasović Visković vrijeđao je četvrtog suca, a sportski direktor Hajduka Goran Vučević povlačio je suce za rukav u tunelu”, napisao je u zapisniku arbitar Marić tog 19. rujna 2015. poslije poljudskog derbija.

Prije 10 godina Ivica Šurjak je 2009. ušao u “klinč” sa sucem Batinićem u poljudskom tunelu nakon pobjede Bijelih u derbiju s Dinamom. Kasnije se uredno ispričao, ali sudačke pogreške nikada se nisu doživljavale tako stoički i ravnodušno kao ove jeseni.

Istina, nije ih bilo toliko puno, ali su se dogodile u dvjema značajnim utakmicama koje su “lomile” sezonu. Od četiri utakmice koje smo izdvojili, dvije su bile jako bitne. U Velikoj Gorici krajem listopada Hajduk je odigrao prosječnu utakmicu, ali izgubio je sva tri boda pogotkom Suka iz evidentnog zaleđa u 89. minuti.

Nakon tog poraza iz kluba su otišli dopredsjednik Jakobušić i sportski direktor Bjelanović. Nakon nešto više od mjesec dana kasnije Hajduk je opet u problemima, i ponovno je oštećen u Zaprešiću. Ovog puta za jedanaesterac nakon igranja rukom suparničkog stopera u svom kaznenom prostoru.

Jasno, sudačke pogreške ne amnestiraju skromnu predstavu Bijelih u ofenzivnom segmentu, ali ipak čudi kako nitko s Poljuda nije imao reakciju na pogrešku koja ponovno cijeli klub stavlja u stanje nove izgledne promjene stručne hijerarhije. Ili su na Poljudu toliko ravnodušni da ih ni sudačke pogreške više ne dotiču?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:32