Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
PONOVNO TRESE MREŽE

NIGDJE GA NIJE BILO, A ONDA BUM! VELIKI POVRATAK 'PLAVOG ANĐELA' NA MAKSIMIRU 'Želim biti onaj stari i ponoviti svoju prvu sezonu u Dinamu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2017. 01:10

Je li ovo istinski povratak Angela Henriqueza (23) ili samo labuđi pjev? Pričekajmo sa zaključcima, kad je Čileanac u pitanju, ne treba brzati s konačnim sudovima. Nakon što je prve sezone u plavom dresu postigao ukupno 29 pogodaka, činilo nam se da će postati jedan od naskupljih Dinamovih transfera u povijesti. Bio je reprezentativac Čilea, osvojio je Copu Americu...

Kladioničari bi tada uložili sve što imaju na Plavog Anđela, kako smo ga tada odmilja prozvali. Kako i ne bi, za Modre je stvarno bio anđeoski golgeter koji je trpao suparničke mreže. Međutim, već sezonu kasnije, Anđeo se polako počeo spuštati u pakao, zabio je samo 11 pogodaka u sezoni, a u prošloj je dohvatio sami deveti krug pakla: poentirao je tek dva puta, jednom u prvenstvu, jednom u Kupu.

Isti oni koji bi nakon njegove prve briljantne sezone sve stavili na kartu da će postati zvijezda, nakon prošle sezone sve bi pak uložili na to da je postao prošlo svršeno vrijeme i da mu je najbolje da što prije ode iz Maksimira.

Međutim, dolaskom Marija Cvitanovića na Dinamovu klupu Angelo Henriquez počeo je podsjećati na svoje najbolje dane. Otpisani se vratio na velika vrata. Nitko zaista nije mogao predvidjeti da će njegov ulazak u igru u 89. minuti u Gradskom vrtu u sudaru 3. kola s Osijekom značiti nov početak Čileanca u Dinamu. Valjda su to vjerovali samo Cvitanović i on.

Zapresic, 160917.
SRC Zapresic.
Utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prva hrvatska nogometna liga,
NK Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Vedran Dalic, Angelo Henriquez, Antonio Bosec.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Tko je pojaviše zaslužan za njegov povratak, on sam, trener ili suigrači?

- Svi su zaslužni, uključujući, naravno, i mene. Trener mi je omogućio minutažu, oslobodio me stresa, konačno sam posve zdrav ove sezone, a suigrači su mi uvijek pružali veliku podršku - kazao je u startu Angelo.

Prije nekog vremena imali smo dojam da ste odustali, da jedva čekate otići iz Dinama. Je li ono što ste nam maloprije kazali definitivno utjecalo na vašu metamorfozu?

Zagreb, 150815.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 6. kola MAXtv Prve nogometne lige, izmedju GNK Dinamo i RNK Split.
Na fotografiji: Angelo Henriquez, Junior Fernandes.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

- Pa, kad ste ozlijeđeni, a onda nakon ozljede ne igrate ili malo igrate, pa vam ne ide, ne možete pogoditi mrežu, naravno da vam nadiru crne misli, ne možete ih se samo tako riješiti. Smatram da je to normalno, nisam mogao biti sretan i dobro raspoložen, to bi bilo zaista čudno. Proživljavao sam teško razdoblje, sad je tome kraj, opet uživam u nogometu, u svakom treningu i utakmici.

Četvrtina je prvenstva iz nas, zabili ste u HNL-u dva pogotka, a na kraju one svoje prve sezone u plavom dresu zaokružili ste brojku 20. Možemo li ove sezone očekivati starog Henriqueza? Koliko bi vas golova zadovoljilo ove sezone?

- Ne mogu govoriti o brojkama., mogu samo kazati da će mi svaki budući pogodak biti nova inspiracija, novi poticaj. Ali nisu moje brojke presudne, važno je da Dinamo pobjeđuje, da skuplja bodove, da cijela momčad bude na najboljoj razini. U konačnici, nije važno tko postigne pogodak ako na kraju trijumfiramo. Zato ne razmišljam o osobnoj statistici, već o statistici momčadi. Jasno da će mi biti drago ako budem zabijao i asistirao, jasno da želim biti u formi kao prve sezone, ali velim, gledam samo na uspjeh kompletne momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 04:13