HNL

'Nisam rekao da sigurno ne dolazim, rekao sam 99.9 %! Presudila je Liga prvaka'

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 31.08.2011. u 14:47

 • Je, istina je! Potpisao sam za klub iz Maksimira. Hoffenheim i Modri su sve usaglasili tako da nije bilo zapreka da potpišem za hrvatskog prvaka, rekao je Šimunić

  Josip Šimunić na pripremama je reprezentacije na Braču. nakon što su braća Mamić objavili kako je Joe novi član Dinama, hrvatski reprezentativni stoper i sam je novinarima potvrdio tu vijest:

  - Je, istina je! Potpisao sam za klub iz Maksimira. Hoffenheim i Modri su sve usaglasili tako da nije bilo zapreka da potpišem za hrvatskog prvaka, rekao je Šimunić.

  Na novinarsko pitanje da je još jučer tvrdio kako 'nema šanse' da dođe u HNL, Joe se samo nasmijao:

  - Nisam rekao sigurno, rekao sam 99.9 posto, ali znate kako je uvijek zadnjeg dana prijelaznog roka...

  - Ovim putem bi se zahvalio gospodinu Malešu, on je učinio sve što je mogao. Presudili su sportski motivi i Liga prvaka.

  Tanner: Šimunić će u Dinamu dobiti više prilika nego kod nas

  Iz njemačkog Bundesligaša Hoffenheima potvrdili su transfer hrvatskog stopera Josipa Šimunića (33) u zagrebački Dinamo...

  - Joe vjeruje da će kod kuće imati standardniji status u momčadi no što je u posljednje vrijeme imao kod nas – rekao je klupski direktor Ernst Tanner dodavši:

  - Svi mi znamo kolike su njegove kvalitete. Složili smo se ipak da je u postojećim okolnostima njegov transfer najrazumnije rješenje i za njega i za nas.

  U Hoffenheimu je Šimunić odigrao 43 utakmice i zabio jedan gol otkako je 2009. došao iz Herthe. U Bundesligi je neprekidno igrao 14 sezona. Skupio je 271 nastup i četiri gola.