'ISPALI SMO NAIVNI'

'NISAM ZASLUŽIO DA ME VRIJEĐAJU!' TRENER HAJDUKA DIGNUO GLAS 'To što nekome paše ili ne paše, ja mu tu ne mogu pomoći. Još smo prvi i bit ćemo prvi!'

Hajduk u 11. kolu HNL-A u subotu od 15 sati dočekuje Varaždin. Varaždinci su ove sezone uspjeli pobijediti Dinamo, odigrali su i 2:2 protiv Osijeka u Gradskom vrtu, i na Poljud dolaze po novo iznenađenje. Hajduk, pak, ide po šestu uzastopnu domaću pobjedu.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. listopad 2019. 17:10

Damir Burić, trener Hajduka, poslovično suzdržan nastupio je pred novinarima baš odlučan, rezolutan:

- Prvi smo i bit ćemo prvi! Varaždin nam je ispit zrelosti, koliko smo napredovali na planu dominacije i realizacije. Meni je važno ono što ja vidim, a ja vidim dosta toga dobrog.

Čini se da Burić nije dobro primio određene kritike na njegov račun poslije gubitka dva boda u Puli, pa je nastavio:

- Vodeće mjesto na tablici čini nas jačim, daje nam snagu i vjeru da nastavimo tako. Posebno mene kritike jačaju, jer imam iskustva u tome, a morate znati iz kojega kantuna vitar puše, što sam ja točno locirao, prepoznao… Kad vidim način kako se u klubu radi, od čistačice do predsjednika, vidim hajdučki duh i to nas krasi i u momčadi! A to što nekome paše ili ne paše, ja mu tu ne mogu pomoći. Činjenica je da smo mi nakon dugo godina prvi. I ja vam ponavljam, još smo prvi i bit ćemo prvi.

Trener Hajduka jer najavio "najjaču momčad za utakmicu protiv Varaždina", pa je na pitanja o Ivánu Bulosu, za sada zagonetnom Peruancu, rekao da je "došao na Poljud spreman odigrati petnaestak minuta", što bi ih mogao i dobiti protiv Varaždina. I onda je nastavio uobičajeno:

- Ove sezone naša liga je jaka, puno klubova investiralo je u momčad i trenere, liga je nevjerojatno izjednačena, pa i veliki favoriti gube. Čeka nas teška utakmica, Varaždinci su u stanju favorita izbaciti iz takta, pokazali su to s Dinamom. Mi se moramo nositi s pritiskom…

Burić je zadovoljan aktualnim trenutkom, jer su navijači Hajduka posljednjih godina gledali tablicu odozdo prema vrhu, dok su "bijeli" sada vodeći i slika je drugačija…

- Moramo se učiti nositi s tim pritiskom. Baš će nam ova utakmica biti prilika da pokažemo što želimo, a to je dominacija, koncentracija, realizacija.

Onda se upustio u tumačenje događanja u Puli, to kako su ga domaći navijači vrijeđali dok je čekao ispuniti obvezu davanja izjave za televiziju..

- Nisam to zaslužio, nikako. U redu, nismo blistali, ali smo dominirali i ispali naivni u akciji, koja je prethodila izjednačenju. Mi u Puli nismo bili nešto 'vau', ali ni Istra nije stvorila priliku. Sve smo to vidjeli, analizirali i nevjerojatna samokritika je bila tu, u našoj svlačionici dok smo analizirali.

Na Poljudu nastoje ostvariti i šestu domaću uzastopnu pobjedu, što bi učinak Burića izjednačilo s onim kad su treneri bili Stanko Poklepović i Luka Bonačić, ali je Burić uzvratio:

- Ma, to mi je usputna priča, te stvari me ne interesiraju. Mene zanima naša momčad. Imamo dosta igrača u kadru koji su tu, dobro su, ali poneki nisu u stanju odigrati cijelu utakmicu. Dugo su izostali, imali ozljede, treba sve to izbalansirati. A sljedeći tjedan dolazi stanka, na redu su mini-pripreme, na Braču, u Postirama, tamo gdje Hajduk uvijek puni baterije, gdje imamo sjajan teren i domaćina, gdje smo objeručke primljeni. Baš se veselimo Braču.

OČEKIVANI SASTAV HAJDUKA: Posavec - Juranović, Ismajli, Simić, Čolina - Nejašmić, Bradarić - Jurić, Caktaš, Hamza - Jairo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:56