DERBI NA RUJEVICI

NIŠTA OD RUŠENJA DINAMA Rijeka nije iskoristila savršenu priliku da zakomplicira prvenstvo!

Bez pogodaka, 0:0, završio je veliki derbi 32. kola HNL-a između Rijeke i Dinama na Rujevici. Bila je to utakmica u kojoj su prilike bile rijetke i u kojoj je svaka momčad pokušavala prvenstveno sačuvati svoju mrežu. Dinamo tako i dalje ima četiri boda prednosti ispred Rijeke.
Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2016. 21:12

RIJEKA - DINAMO 0:0

Rijeka: Vargić 6,5 - Ristovski 6, Samardžić 6, Lešković 6, Zuta 6 - Maleš 6, Bradarić 6 - Tomasov 6,5, Gavranović 5 (od 58. Močinić 6), Matei 5,5 (od 65. Vešović -) - Bezjak 5 (od 87. Balaj -).

Dinamo: Eduardo 6 - Stojanović 6, Sigali 6, Schildenfeld 7, Matel 6 - Machado 6,5, Ćorić 6 (od 73. Šovšić -), Antolić 6 - Soudani 6, Henriquez 5,5 (od 46. Rog 7), Fernandes 5,5 (od 79. Pjaca -).

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 6,5; pomoćnici: B. Križarić (Čakovec), G. Loparac (Sladojevci).

Žuti karton: Sigali (Dinamo).

Igrač utakmice: Gordon Schildenfeld (Dinamo).

Stadion Rujevica. Gledatelja: 5500.

Derbi Rijeke i Dinama, utakmica koja je mogla završnicu sezone učiniti zanimljivijom ili pak okončati svaku dilemu, završila je bez pobjednika. Rijeka je imala svoje dionice. U nekoliko navrata uspjeli su goste pritisnuti, ali nedostajala je završnica o čemu najbolje svjedoči podatak da su domaći uputili tek tri udarca u okvir Dinamova gola. Dinamo se probudio u pravom smislu tek u drugom dijelu. Mamić je ulaskom Roga u drugom dijelu dobio na žestini. Dinamo je postao opasnije i sve češće dolazi pred gol suparnika, ali ni „modri nisu uspijevali stvoriti pravih akcija i na koncu četvrti ogled Rijeke i Dinama okončan je bez pogodaka.

Obije ekipe ušle su s dosta opreza u utakmicu i opipavanje bila potrajalo je duže od uobičajenog. Uvodnih desetak minuta derbija na Rujevici obilježile su i brojne greške na obije strane, često i ne isforsirane, no, sve je ostalo negdje na sredini terena. Prvu smisleniju akciju vidjeli smo tek u 10. minuti. Matel je pogrešno procijenio let lopte što koristi Gavranovića za bijeg po boku, no njegov pokušaj zaustavlja Schildenfeld, jedan od rijetkih Dinamovih igrača koji je svoj dio posla u prvom poluvremenu odradio bez greške. Bio je to ujedno i početak mini pritiska „bijelih“ koji u konačnici nije donio većih prijetnji za gol Dinama. Najozbiljnije je djelovala akcija iz 19. kada se Tomasov prošetao po rubu kaznenog prostora. Izvagao Dinamovu obranu i idealno uposlio Bezjaka na lijevoj strani, ali najbolji strijelac Rijeke ove sezone zapucao je loptu pored gola. Dinamo je nakon toga uspio uspostaviti ravnotežu i „modri“ su sve češće izlaze na polovici domaćina. Soudani je u 27. izborio loptu na rubu kaznenog prostora, ali njegov udarac odlazi preko grede. Minutu kasnije Ćorić gura loptu u prostor za Henríqueza, ali je Vargić bio brži. Odgovorila je Rijeka brzom akcijom u kojoj je Tomasov odigrao za Gavranovića koji potom gurao na stranu za Ristovskog, ali obrana Dinama ponovno je bila na mjestu. Posljednjih desetak minuta prvog dijela obije ekipe više su pazile na vlastita vrata i utakmica je izgubila na žustrini.

Rog koji je ušao umjesto Henriqueza unio je nešto živosti u igru Dinama. Gosti su postali konkretniji, bolje kontrolirali loptu, ali prva konkretnija akcija stigla je tek u 54. Ćorić je unio loptu u kazneni prostor, odigrao dupli pas s Rogom i izbio sam pred Vargića, ali njegov njegov udarac otišao je ravno u ruke Riječkog golmana. Ni udarac Fernandesa s dvadesetak metara, a potom i Machada nisu donijeli promjene rezultata.

Na terensku inicijativu gostiju trener „bijelih“ odgovorio je dvjema izmjenama. Kek je iz igre izvukao Gavranovića koji se zagubio u nastavku i sredinu ojačao Močinićem, a potom umjesto Mateija na teren poslao Vešović. Odgovor Mamića bio je ulazak Pjace i Šovšića što je dodatno podiglo ritam, ali u konačnici promjene rezultata nije bilo. Posljednju dobru prigodu imao je u 85 Tomasov kojeg je na 15-ak metara od gola odlično pronašao Bradarić, ali udarac Riječkog krila odlazi preko grede.

PRIJENOS UŽIVO

90+2' - Završen je derbi. Utakmica Rijeke i Dinama završila je 0:0.

90' - U tijeku je posljednja minuta. Na Rujevici će se igrati dvije minute sudačke nadoknade.

87' - Treća izmjena kod Rijeke. Balaj ulazi umjesto Bezjaka.

85' - Dobra prilika za Rijeku. Tomasov se našao u dobroj poziciji i tukao je ljevicom, ali lopta odlazi preko gola.

79' - Mamić uvodi 'džokera' s klupe Marka Pjacu umjesto Juniora Fernandesa.

72' - Ukoliko jedan od sastava do kraja ne zaigra s više rizika, dojam je da na Rujevici neće biti postignut pogodak.

65' - Izmjena kod Rijeke. Vešović je zamijenio Mateija.

62' - Dinamo je nešto ambiciozniji u drugom dijelu, ali nema konkretnosti u završnici. Udarac Roga sada je otišao visoko preko gola.

57' - Novi pokušaj Dinama, ovoga puta po desnoj strani, ali nema nikoga u sredini nakon ubačaja Stojanovića.

54' - Prva dobra akcija u nastavku. Pucao je Ćorić nakon kombinacije s Rogom, ali Vargić brani.

52' - Niti u sedam minuta igre u nastavku nismo vidjeli ozbiljni pokušaj.

48' - Na početku drugog poluvremena opet gledamo opreznu igru kakvu smo gledali cijelo prvo poluvrijeme.

46' - Dinamov trener Mamić se odlučio na izmjenu. Rog je zamijenio Henriqueza.

45+1' - Završeno je prvo poluvrijeme.

42' - Obje momčadi igraju s velikom dozom opreza. Nadamo se da će se u drugom dijelu igra više otvoriti.

38' - Prvo poluvrijeme ulazi u samu završnicu.

31' - Vrlo dobra akcija Dinama iz kontranapada, ali Machado je užasno pucao.

28' - U punom je trku pred Vargića izašao Henriquez, ali Rijekin vratar bio je prvi na lopti.

23' - Ćorić je pronašao Henriqueza u Rijekinom šesnaestercu, ali udarac Dinamovog napadača ne predstavlja opasnost za Vargića.

19' - Kakva sjajna prilika za Rijeku. U vrlo dobroj situaciji našao se Bezjak, ali njegov udarac je neprecizan.

14' - U posljednjih pet minuta igre Rijeka je preuzela inicijativu. Domaći lako dolaze do kaznenog prostora Dinama, ali onda nemaju pravog rješenja.

11' - Pada Gavranović u kaznenom prostoru Dinama, ali sudac Marić se nije oglasio.

9' - Sada je Rijeka opasno kombinirala po lijevoj strani kaznenog prostora, ali izostao je pravi udarac.

5' - Dinamo na početku ima nešto više loptu u svom posjedu. Rijeka zasad nije zapucala prema gostujućim vratima.

2' - Prvi udarac na utakmici. Zaprijetio je Fernandes po lijevom boku, ali je njegov udarac bio bezopasan.

1' - Započeo je veliki hrvatski derbi na Rujevici.

Ugodno proljetno vrijeme je na Rujevici. Na stadionu se okupilo oko 5.500 gledatelja.

Linker
24. travanj 2024 02:25