Foto: Duje Klaric / CROPIX
TO JEDNOSTAVNO NIJE OPCIJA

NIŠTA OD VELIKE POMIRBE NA POLJUDSKOM TRAVNJAKU Teren je katastrofalan, i Vatreni su digli glas, ali Hajduk će opet odbiti Hrvatski nogometni savez

POLJUDSKI TEREN Zamjena travnjaka je jedino sigurno rješenje nakon bolesti koja je napala travu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. listopad 2019. 17:09

Kad će se zamijeniti travnjak u Poljudu, pitanje je na koje se još traži odgovor… Poljudski travnjak nedavno je postao glavna priča kada s UEFA-in predstavnik koji je došao u inspekciju u Split prije susreta Hrvatska - Mađarska ustvrdio da je bolestan te da pod hitno treba zaustaviti sve aktivnosti na njemu kako se odigrao dvoboj kvalifikacija.

Bilo je povuci-potegni jer je to bilo značilo odgodu susreta Prve HNL Hajduk - Varaždin na što splitski klub nije pristajao, a onda se u konačnici pronašlo kompromisno rješenje pa su tako Splićani i Varaždinci odigrali svoj dvoboj dan ranije od prvotnog datuma, a o travnjaku je brigu preuzela UEFA, odnosno njeni agronomi, kako bi ga dodatno sačuvala i tretirala posebnim sredstvima.

Radilo se i još uvijek se radi o bolesti koja je napala travnjak znanoj po nazivu Pyricularia grisae ili Magnaporthe grisea koja se često zna pojaviti u područjima sa sličnim klimatskim uvjetima kakvi vladaju u Splitu.

Čeka se termin

Utakmica između Hrvatske i Mađarske odigralo se normalno, trava nije bila problem, no isto je reprezentativni stoper Dejan Lovren istaknuo nakon dvoboja da bi mogla biti bolja kako bi ćešće dolazili…

Prije neki dan predsjednik Hajduka Marin Brbić nije htio odgovoriti na pitanje o splitskom travnjaku, izvukao se da su bila dogovorena samo dva novinarska pitanja, a to je bilo treće. No, saznajemo da po pitanju travnjaka nema još ništa novoga, te da će Hajduk na vrijeme komunicirati kada se bude išlo u zamjenu. Jer zamjena je jedino sigurno rješenje problema odnosno bolesti koja je napala travu, a sve ostalo osim kompletnog novog travnjaka je samo kozmetika.

Jedan od mogućih termina za zamjenu travnjaka je iduća prvenstvena stanka zbog reprezentativne pauze u studenom, a trava bi se mogla zamijeniti i kada stane natjecanje u Prvoj HNL na zimu... Očigledno je da je Hajduk na početku prošle sezone pogriješio odabirom travnjaka u vrijeme predsjednika Jasmina Huljaja, kada se mijenjao nakon Ultra festivala koji sada više nije prepreka, jer se preselio iz Poljuda u Park mladeži.

Svojevremeno je HNS promijenio nekoliko travnjaka u HNL-u, ta se mogućnost nudila i Poljudu, ponuda vjerojatno još stoji, no Hajduk je sam mijenjao travu što će vrlo vjerojatno napraviti i ovaj put.

Struka zadužena za infrastrukturu odabrat će optimalno rješenje, čeka se još samo termin, a mogućnost HNS-ove donacije nije ni ovaj put opcija za Hajduk, kako doznajemo, ništa se po tom pitanju nije promijenilo od prve ponude.

Linker
18. travanj 2024 05:56