Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

NITI NEVRIJEME NIJE MOGLO ZAUSTAVITI OSIJEK DA ZASJEDNE NA VRH HNL-A Hajradinović junak u pobjedi protiv Lokomotive, navijači pokisli do gole kože

Nogometaši Osijeka skočili su na prvo mjesto prvenstvene ljestvice nakon što su u subotu u 6. kolu Prve HNL u Gradskom vrtu svladali Lokomotivu sa 2-1(1-0).
Piše: Darko RužićObjavljeno: 02. rujan 2018. 01:09

OSIJEK - LOKOMOTIVA 2:1 (Hajradinović 7', 74' / Radonjić 70')

OSIJEK: Malenica - Grgić, Gutieri, Škorić, Janža - Mudražija, Pušić, Hajradinović - Bočkaj (od 82. Kamenar), Marić, Henty (od 47. Štrkalj).

LOKOMOTIVA: Grbić (od 44. Hendija)- Karačić, Kolinger, Majstorović, Datković - Jakić (od 83. Krajinović), Đurasek (od 64. Babić)- Kastrati, Ivanušec, Hujber - Radonjić.

Kiša je padala nad Gradskim vrtom sve do pred početak utakmice. Zasigurno je utjecala i na osjetno manju posjetu gledatelja. Šteta, jer bio je ovaj susret jedan od dva derbija kola. I rano je u njemu postignut pogodak. Nakon samo šest minuta igre kada je sudac Pajač dosudio najstrožu kaznu za domaće, a Hajradinović bio siguran izvođač udarca s bijele točke.

Janža je ubacio loptu s lijeve strane u kazneni prostor Lokomotive, a Majstorović nespretnom reakcijom pokušao otkloniti opasnost. Učinio je to loše pa se ka lopti sjurio Mudražija, ali i vratar Grbić. Mudražija je pri tome pao, a sudac Pajač dosudio jedanaesterac koji je Hajradinović pretvorio u pogodak. Poslao je loptu nisko u desnu stranu, a Grbić otišao na onu drugu. Bilo kako bilo lopta je svoj put završila u mreži.

Dobro je to bilo za nastavak utakmice jer jasno je bilo da će Lokomotiva pokušati puno više naglaska staviti na napad, a Osijek koji je vrlo rano stekao komfornost vodstva strpljivo čekati da mu se ukaže neka nova prigoda iz koje bi zaprijetio gostujućem vrataru. Jednu je takvu i dočekao u 12. minuti kada je Bočkaj pucao s desne strane, ali lopta nije išla u okvir vrata. Igralo se vrlo živo i dinamično. Brzo su se smijenjivali napadi a u 23. minuti je Henty glavom s pet metara bio neprecizan.

Osijek, 010918. 
Gradski vrt.
Utakmica 6. kola HT Prve lige,  NK Osijek - NK Lokomotiva. 
Na fotografiji: Robert Mudrazija i Ivo Grbic (lok).
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

Napadi su domaćih bili opasniji i konkretniji. Lokomotiva je pokušavala biti okomita i brza, ali samo do dvadesetak metara od vrata Osijeka nakon čega ideje za ulazak u samu završnicu nije bilo. Čak ni ozbiljnog posla za obranu Bijelo-plavih jer igrači gostujućeg sastava su onaj posljednji pas redovito upropaštavali. Ali, bili su sve češće pred kaznenim prostorom Osijeka probijajući bočne pozicije njegove obrane. Poglavito onu na lijevoj strani gdje je Hujber dolazeći iz drugog plana pravio i te kakav nered. A baš je on u 37. minuti ubacio loptu pred vrata domaćih nakon čega je Malenici lopta ispala iz naručja, ali Radonjić nije bio dovoljno brz i spretan u nastavku akcije da je ubaci u mrežu. U 44. minuti je gostujući vratar Grbić napustio igru zbog ozljede.

Zanimljivo, prethodno je zaustavio snažan udarac Bočkaja s dvadesetak metara, ali očito nije ruku postavio dovoljno čvrsto pa je stradala toliko da više nije mogao ostati na travnjaku i svoje je mjesto prepustio Hendiji. U posljednjim trenucima prvog dijela igre nakon prekida i ubačaja s lijeve strane samo kao duh pred vratima Osijeka ostao je Majstorović, ali iako je podmetnuo nogu promašio je mrežu i uskratio svoju momčad za poravnanje rezultata.

Osijek, 010918. 
Gradski vrt.
Utakmica 6. kola HT Prve lige,  NK Osijek - NK Lokomotiva. 
Na fotografiji: Robert Mudrazija i Ivo Grbic (lok).
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

Nebo se bljeskalo munjama, zagrmjelo je, a iz oblaka je krenula jaka kiša. Lijepa je bila u tom trenutku gesta organizatora utakmice, domaćina, pustili su gledatelje s zapadne tribine pod onaj njen natkriveni dio. Bilo je to ozračje u kojem je počeo nastavak igre. Najvatrenijim navijačima, Kohorti, na istočnoj tribini spasa nije bilo. Pokisli su do gole kože, ali njihovo navijanje nije prestajalo. A nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremenu zbog ozljede iz momčadi Osijeka je izašao Henty kojeg je zamijenio Štrkalj. Razbuktalo se što se rezultata tiče u sedamdesetim minutama. Janža je skrivio kazneni udarac, a izveo ga je Radonjić. Pucao je po sredini vrata, a Malenica već imao loptu u zagrljaju kad mu se na sklizavoj travi izmigoljila i ušla u mrežu.

Samo četiri minute kasnije, nakon ubačaja u kazneni prostor Lokomotive Babić je loptu izbacio na dvadesetpet metara a prihvatio ju je Hajradinović koji je povukao potez utakmice. Opalio je i pogodio gornji desni kut i tako postavio konačan rezultat.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:37