TKO MOŽE BOLJE?

NITKO NIJE OPISAO OVOGODIŠNJE MAKSIMIRSKO ČUDO KAO DINAMOV DUHOVITI DRNIŠANIN Evo sa čime od danas s ponosom hvali urnebesni Zagi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2019. 10:06

Modri su osvojili naslov prvaka Hrvatske pobjedom protiv Slaven Belupa u Koprivnici! Minimalnom pobjedom i matematički su osigurali novu titulu, a strijelac jedinog pogotka bio je Amer Gojak u 48. minuti.

Zagrebačkoj momčadi je ovo jubilarni 20. naslov od osamostaljenja Hrvatske, a čak 12. u zadnjih 13 godina. Dinamo šest kola prije kraja ima nenadoknadivih 23 boda prednosti ispred Rijeke.

Dinamov strateg Nenad Bjelica u Koprivnicu je poveo 27 igrača, sve one koji su - u manjoj ili većoj mjeri - dali svoj doprinos u stvaranju šampionske momčadi. Slavlje se s travnjaka nastavilo u svlačionici Modrih, a fešti se pridružio i inače suzdržani Nenad Bjelica, osječki trener koji je ove sezone napravio povijesni pothvat u Europi i najavio nove velike podvige zagrebačke momčadi.

Važan dio slagalice bio je i Danijel Zagorac. 32-godišnji vratar rođen u Drnišu prošao je trnovit put od kaljenja u najnižim ligama pa sve do europskog proljeća i naslova prvaka Hrvatske.

Simpatični 'Zagi' na svome je Instagram profilu nakon susreta objavio:

"Može li se netko pohvalit da je osvojia 4. HNL, 3. HNL, 2. HNL i 1. HNL? Ja mogu..." uz prigodni emotikon napisao je vratar Modrih i ponovno sve nasmijao.

I zaista, bit će zanimljivo vidjeti ima li još koji nogometaš u HNL-u koji bi se mogao pohvaliti takvim podvigom.

Zagorac je karijeru počeo u mlađim uzrastima Splita. Bio je neizostavan dio momčadi Splita koja je iz 3. HNL stigla u 1. HNL i igrala kvalifikacije za Europsku ligu. Kao kapetan i prvi vratar kluba, za RNK Split odigrao je 129 prvoligaških utakmica prije nego li je 2016. potpisao četverogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Odmah po potpisu ugovora odlazi na posudbu u Lokomotivu. S Dinamom je osvojio duplu krunu u sezoni 2017/18.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 03:37