Željko Kopić
 Matija Djanjesic / Hanza Media / CROPIX
NA NOGE 'NAJDRAŽEM PROTIVNIKU'

NOVA PROMJENA NA GOLU HAJDUKA? Kopić će svoju četvrtu 'hajdučku' pobjedu loviti na Maksimiru: 'To je dobra vijest za obje momčadi'

HAJDUK Poljudski je klub s novim trenerom dobio sve tri utakmice koje je igrao u gostima, slijedi mu meč kod Lokomotive i, vrlo vjerojatno, stari izbor vratara
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. prosinac 2017. 16:30

Željko Kopić hrli prema četvrtoj pobjedi na klupi Hajduka. Sve je tri dosad upisao na gostovanjima, a sutra je opet utakmica izvan Poljuda: s Lokomotivom u Maksimiru, a ne u Kranjčevićevoj, gdje travnjak definitivno ne nudi normalne uvjete za igru. Ta je vijest nadasve razveselila trenera Bijelih.

- Igramo u Maksimiru i to je dobra vijest za obje momčadi jer ćemo imati teren na kojem se može igrati. No, moram priznati, Lokomotiva je protivnik koji traži najvišu razinu koncentracije - poručio je Kopić.

Problemi s ozljedama

Što su Bijeli radili ovaj tjedan nakon što su proslavili pobjede u Osijeku i Rijeci?

- Naglasak je na tome da se igrači na pravi način odmore i regeneriraju. Većina je imala potrebu oporavka s tjelesnog i mentalnog aspekta. Nakon toga smo odradili sve što smo trebali, ali imamo problema sa sitnim ozljedama.

Tko je upitan za nedjeljni ogled u Maksimiru?

- Erceg nije upitan, on sigurno ne igra zbog tri žuta kartona. Problema s ozljedama imali su Said, Hamza, Memolla, Nižić i Stipica, pa ćemo tek kroz dva posljednja treninga doći do konačnog odgovora na pitanje tko je spreman za put u Zagreb na utakmicu s Lokomotivom.

Bijeli u subotu nakon ručka odlaze prema metropoli, a prethodno će Kopić odrediti popis putnika za susret s Lokomotivom. Najzanimljivije pitanje je kome će Kopić povjeriti “jedinicu” - Letici, koji je sjajno branio u Rijeci, ili oporavljenom Stipici, koji je u kontinuitetu branio ove jeseni?

- Znate da ne volim izlaziti u javnost sa sastavom. Igrači uvijek prvi moraju saznati.

Nema službene potvrde, ali informacije kažu da je Kopić skloniji iskustvu nego mladosti, da bi Stipica u Maksimiru trebao nastaviti gdje je stao prije Rijeke. Ali ipak, pričekajmo trenerovu konačnu odluku. Što se tiče zamjene za kartoniranog Ercega, razvidno je da bi u Zagrebu od prve minute mogao zaigrati afrički tandem Said - Ohandza.

- Erceg je jedan od bitnijih igrača u ovoj momčadi. U individualnom je dijelu pokazao da može puno pružiti, zaista maksimalno obavlja svoje zadaće. Ali, opet naglašavam, sastav će ovisiti o zdravstvenom stanju igrača.

U boljem stanju

Je li s upisanim pobjedama nestala psihološka blokada koju ste naglašavali na početku svog mandata na trenerskoj klupi Hajduka?

- U prvom su planu hrabrost i volja. Ima prostora za napredak, ta su dva segmenta bila samo osnova na kojoj smo sve temeljili. Kada imaš takvu sliku, kada vidiš da momčad napreduje u važnim segmentima, onda dobiješ i malo pozitivniju atmosferu oko sebe. Momčad je danas definitivno u boljem stanju.

U zadnje je dvije utakmice Hajduk na teren izašao s čvrstim gardom; žestoko i borbeno. Ali Lokomotiva je, za razliku od prethodnih protivnika Osijeka i Rijeke, momčad koja gotovo uvijek traži nadigravanje. Kakav će stoga biti Hajdukov pristup u Maksimiru? Isti kao u dva prethodna dvoboja?

- Bit će oscilacija, ali pokušavamo napraviti standarde igre kojih ćemo se pridržavati. Pa da se ono što ne bude dobro popravlja i nadograđuje.

Ostao je Kopić dužan objasniti o čemu je razgovarao s navijačima prije devet dana u Osijeku. Nema više uvreda s tribina, ali i dalje ostaje pitanje kako vratiti ozračje u nekadašnje, pozitivne okvire?

- U Osijeku sam imao potrebu poručiti da ćemo svi u prvoj momčadi dati maksimum da bi stvari krenule nabolje. Nitko ne može garantirati da će pobijediti ili izgubiti, ali sasvim je sigurno da ćemo pružiti koliko možemo. Pružit ćemo sigurno svoj maksimum.

Mogu li dobiti obje?

Kopić može samo raditi svoj posao i pobjeđivati. Do kraja kalendarske godine ostale su dvije utakmice, dvije šanse za nastavak serije pobjeda ne bi li se zimska stanka dočekala na drugom mjestu, uz izboreno polufinale Kupa. Opet bi jedna turbulentna jesen sasvim sigurno dobila neke ljepše, ugodnije vizure...

- Je, bilo bi lijepo završiti jesen u takvom ozračju, ali treba pobijediti. Zato prvo idemo postići pravu atmosferu za Lokomotivu, a onda ćemo misliti na Inter - podvukao je na kraju Kopić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:54