Cropix
TRAŽENA ROBA

NOVI DRAGULJ HRVATSKOG NOGOMETA NA METI EUROPSKIH VELIKANA 'Ma neće on nigdje! Niti u Sampdoriju, a ni u Englesku, ima vremena, nema žurbe'

LOVRO MAJER Veznjak Lokomotive na meti je europskih velikana, posljednji je interes za njega iskazao Everton, no direktor Božidar Šikić je jasan
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 13. rujan 2017. 13:48

Kad je Lovro Majer u pitanju, često se vraćamo na izjavu Draženka Prskala, koji nam je, kad smo prvi put u Andori gledali današnju desetku Lokomotive, kazao “zapamtite, ovaj će mali jednoga dana biti velik igrač”. Istina, dalo se lako uočiti da ima nešto u njemu, ali bilo je prerano za zaključke.

Nikamo prije lipnja

No kako je vrijeme odmicalo, Majer se prometnuo u nositelja igre Lokomotive, prošlu sezonu odradio je i više nego dobro, oduševio nogometne zaljubljenike, a naposljetku dobio i nagradu za najboljeg mladog igrača HNL-a, rekli bismo, sasvim zasluženo. U ovu je sezonu također ušao impresivno, u sedam odigranih utakmica zabio je četiri pogotka i dodao tri asistencije; dovoljno da počnu priče o odlasku s Kajzerice. Europski velikani već su iskazali interes, no čelnici Lokomotive ostali su imuni na sve upite.

Jučer je plasirana informacija da Everton u siječnju želi dovesti Lovru Majera, pa smo odlučili nazvati Božidara Šikića, koji je, kao i prije mjesec dana, bio veoma jasan.

- Majer ne ide iz Lokomotive do lipnja sljedeće godine, rekao sam vam to već više puta. Ne zanima me tko što piše i tko što priča, Majer ostaje na Kajzerici milijun posto - odlučan je Šikić.

Zagreb, 280717. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva Liga, 1.HNL, 3.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - NK Rudes.
Na fotografiji: Tomislav Turcin, Lovro Majer.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Neću pregovarati ni sa Sampdorijom, a ni s Englezima, neće on na Otok. Žurbe nema, sve ćemo vidjeti.

Sa Šikićem se slaže i njegov izabranik na klupi Mario Tokić, koji ne dvoji da je Majer igrač za najveće domete, ali isto tako tvrdi da nema potrebe za preskakanjem koraka.

Bolje mu je da ostane

- Čuo sam za razne interese, također smatram da je najbolje da do kraja sezone ostane kod nas i odraste dokraja. Iskreno, igrao sam s puno vrhunskih igrača, od prvih Vatrenih pa sve do Luke Modrića, smatram da Majer i Zvonimir Boban imaju veoma sličan gard, odnosno taj pobjednički mentalitet, ne vole gubiti ni u čemu, stvarno me po tom pitanju podsjeća na Zvonu. U ovoj sezoni mora postati lider, on ne može biti vodonoša, oko njega se uvijek mora nešto vrtjeti - istaknuo je Tokić.

Oni koji podrobnije prate HNL znaju koje su njegove kvalitete, znaju da taj dečko, možemo kazati, drugačije vidi nogomet od drugih, no u kojem segmentu igre, po vašem mišljenju, mora najviše napredovati da bi ostvario karijeru sukladnu svojim potencijalima?

- Primarno je da popravi svoju defanzivnu igru. Ne tvrdim da on mora igrati obranu kao Gattuso, no mora se bolje postavljati, tada će i njemu biti lakše. Često njemu i Ivanušecu pokazujem kako Modrić stoji u defanzivnoj fazi, kako razmišlja, kako zatvara prostore... To je nešto na čemu Lovro mora poraditi.

Zagreb, 160916.
Igraliste NK Zagreb.
Utakmica 9. kola MAXtv Prve HNL,
Lokomotiva - Cibalia.
Na fotografiji: Jan Dolezal, Lovro Majer.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Kako na njega utječu svi ti silni napisi?

- Na njega to pozitivno djeluje, svjestan je da ima kvalitetu, ali on bi trenirao danonoćno, nije se, ajmo reći, umislio. Uglavnom, mi moramo biti oprezni s njim i smatram da trenutačno radimo dobar posao.

Nosit će Hrvatsku

S Majerom ste svaki dan, trenirate ga, provodite puno vremena s njim, gdje ga vidite za četiri-pet godina?

- Iskreno, smatram da će on za četiri godine postati nositelj hrvatske reprezentacije, a i ako ga zaobiđu ozljede, vjerujem da može biti među prva tri veznjaka svijeta - zaključio je Tokić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:31