Screenshot: Youtube
PREOSTALA FORMALNOST

'NOVI HAGI' STIGAO NA RUJEVICU Riječani doveli još jedno veliko pojačanje u napadu nakon Gavranovića

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 01. veljača 2016. 16:50

Nakon uspješno odrađenih pregovora u Bukureštu preostale su tek formalnosti i tijekom današnjeg dana na Rujevici bi se trebao ukazati Florentin Matei. Rumunjski 22-godišnji krilni napadač, donedavni član ukrajinskog prvoligaša Volyna iz Lutska, nedavno je boravio u Rijeci i upoznao se s ambicioznim planovima kluba što je, čini se, donijelo prevagu (Turci su nudili više novca).

Naime, prema pisanju ukrajinskih medija, u igri za novim Hagijem, kako mu tepaju u domovini, bili su zagrijani i brojni drugi klubovi (Espanyol, Dnjipro, Sivasspor, Fiorentina, Šahtar...). No, ne dođe li do nekih promjena u posljednji čas, Matei, kojeg od potpisa ugovora za "bijele" praktično dijeli tek liječnički pregled, karijeru će nastaviti na Rujevici.

Nakon Gavranovića koji je već na pripremnim utakmicama pokazao da se s pravom može svrstati među pojačanja, dolazak mladog Rumunja (odšteta 200.000 eura) novi je veliki posao koji su Riječani odradili u zimskom prijelaznom roku. Matei je posljednje tri sezone odradio u Ukrajini, a tijekom prošle je u 18 službenih susreta zabio osam golova i upisao pet asistencija. Prema snimkama dostupnim na internetu, Matjaž Kek doveo je brzonogog igrača koji može pokrivati više pozicija u momčadi - od lijevog veznog preko polušpice do krilnog napadača.

U međuvremenu Rijeka je definitivno ostala bez Radoševića. Talijani su tražili kupca za igrača kojeg su u veljači prošle godine posudili Rijeci. Na Rujevici su iskazali interes, ali dugotrajni pregovori na relaciji Rijeka - Napoli nisu urodili plodom. Kada već nisu uspjeli prodati, Talijani su Radoševića posudili španjolskom prvoligašu Eibaru. S prvim danom veljače Rijeku je napustio na Rujevici već otpisani Anas Sharbini. Bivši kapetan trenutno je u Turskoj gdje odrađuje posljednje detalje ugovora s tamošnjim prvoligašem Osmanlisporom.

Linker
25. travanj 2024 12:30