CROPIX
PORTALI SU GA ZAVARALI

NOVO DINAMOVO POJAČANJE IZGARA OD ŽELJE ZA DOKAZIVANJEM 'Mislio sam da je HNL puno slabiji nego što jest, ugodno sam iznenađen, a gladan sam golova'

BRUNO PETKOVIĆ Dinamov napadač doveden iz Italije na kojeg će trener Nenad Bjelica sigurno sve više računati
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. rujan 2018. 19:24

Nije to bila neka bitna utakmica, tek “revijalka”, a suparnik niželigaš. Ali, četiri je - četiri, toliko je zabio Bruno Petković osječkom Metalcu u nedjelju. Napadače ljudi gledaju prema golovima, Brunu Petkovića dočekali su/dočekali smo u Maksimiru kao napadača koji nije zabio dvije godine. Pa sad kad je zabio četiri nižerazrednom Metalcu, pitajmo njega koliko, zapravo, vrijede ti golovi.

- Uvijek je dobro zabiti. U svakoj utakmici koju igraš. Istina je da se radi o revijalnom, prijateljskom susretu, ali ja volim zabiti i na treningu, svaki put kad imam priliku - govori Petković, igrač na kojega će Nenad Bjelica sve više računati u jesenskim utakmicama.

U kojoj je sad fazi, fizički i s formom, može li već konkurirati za 90 minuta, za početni sastav i glavne uloge?

- Osjećam se odlično i zadovoljan sam s načinom rada i napretka u Dinamu. Fizički sam dobro, spreman za izazove. A trener je taj koji odlučuje koliko ću i kada igrati.

Zagreb, 250818.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: slavlje igraca GNK Dinamo, Bruno Petkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

A to nije laka odluka. Na raspolaganju su mu trojica napadača, osim njega tu su Gavranović i Budimir, nema puno mjesta u momčadi za sve?

- To je normalna konkurencija, trener nas kvalitetno rotira, svi igramo i svi ćemo dovoljno igrati. Naravno, svaki igrač na svijetu želi uvijek igrati više, imati što veću minutažu, ni mi nismo iznimke. Ali, u Dinamu se odlično radi, znam koji je put, biti pravi na treninzima, dokazati se i Nenad Bjelica dat će priliku. Tako je bilo dosad, sve je kako i treba biti. Na nama je da se borimo, na svakom treningu.

Dugo je bio bez gola. Koliko ga je taj podatak opterećivao, postao mu pritisak u karijeri?

- Ne mogu reći da me posebno činjenica što nisam dugo zabio previše opterećivala. Uvijek kad igram dajem maksimum, a nekad ne ide gol. No, to je iza mene, sad sam u Dinamu, napravio sam dobar potez što sam se vratio. U to ne sumnjam. Svime sam zadovoljan, još sam dovoljno mlad da mogu napraviti novi iskorak u karijeri.

Na kojoj ga poziciji vidi trener, gdje sve Petković može igrati?

- Mogu biti špica, a mogu igrati i iza napadača. Ovisi o utakmici, o trenerovim zahtjevima, ali nijedna od tih pozicija nije mi strana ili manje draža.

Znači, u Dinamu sigurno neće biti nezadovoljan ako ne bude igrao u kontinuitetu, ne vidi u tome problem?

- Ne. Trener radi odličan posao, svi dobivaju svoju šansu, igraju oni koji su u tom trenutku najbolji i nema se to što biti nezadovoljan, nego raditi maksimalno na treningu i nametnuti se, to je formula.

Zagreb, 170818.
Stadion Maksimir.
Prva HNL, Hrvatski telekom 4 kolo, prvenstveni susret Dinamo Osijek.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kakva je razlika između Serije A i HNL-a? Je li se priviknuo već na ovu ligu i uvjete?

- Čitajući u Italiji naše portale, slušajući priče, mislio sam da je HNL puno slabiji nego što jest. Ali, sad kad sam tu, ugodno sam iznenađen kvalitetom. HNL uopće nije loš. Ima tu dobrih igrača, kvalitetnih momčadi i nije lako igrati. Naravno, nije to razina Italije, to je druga priča, međutim, daleko od onoga kako mi je izgledalo dok sam bio tamo.

Jedno od iznenađenja sezone je i Gorica, idući Dinamov protivnik?

- Igraju dobro Goričani, osvojili su zasluženo sve bodove ove sezone, mogli su ih imati i još, uz malo sreće. Ne očekujem laganu utakmicu, ali vjerujem da ćemo pobijediti i nastaviti taj naš niz nepobjedivosti u HNL-u. Idemo po tri boda, naravno.

Često su baš takve utakmice znale Dinamu biti kobne. Nakon reprezentativne stanke, a uoči velikog europskog dvoboja?

- Da, ali mislim da mi taj problem nećemo imati. Nismo nijednom dosad imali problem s pristupom, ni u jednu utakmicu nismo ušli s “lako ćemo”. Očekujem opet dobru našu partiju, dat ćemo sve od sebe, igrati kao što znamo. I vjerujem - pobijediti.

Njegov debi u Dinamu pamti se po autogolu protiv Osijeka, nije bilo kako je želio?

- A dobro, dogodi se. Pokušao sam izbaciti loptu glavom, odsjela je u mreži. Kao Mandžukić u finalu SP-a, recimo. Sličan autogol.

Onda je zabio s bijele točke Lokomotivi i prekinuo taj golgeterski post. Slavio je kao da je zabio u Ligi prvaka?

- He-he, iskupio sam se za autogol vrlo brzo. Slavio sam, naravno, slavit ću svaki. Znate, gladan sam golova, svaki mi je bitan, uvijek želim zabiti.

Koliko će ih biti do kraja sezone, odnosno, s koliko bi njih bio zadovoljan?

- Ne znam u ovom trenutku. Možda ih bude pet, 10, možda odmah ove sezone i 15. Vidjet ćemo, puno je utakmica do kraja. Najvažniji od svega mi je momčadski uspjeh, a ako pitate za individualne dosege, prvi i osnovni cilj mi je osvojiti trofej. Svoj prvi pravi trofej u karijeri. A ostalo, što bude, koliko bude, dobro će biti, nemam neke velike planove. Naravno, uz tu želju da napredujem, da se nametnem.

Prošao je kao mlad puno toga, otišao je rano iz Dinama, prošao “pola” Italije, sad se vratio u HNL. Je li mu žao što je prošao takav put, bi li današnjim mladićima savjetovao drugačije?

- Svatko ima svoj put, moj je takav. I ne mogu reći da sam požalio. Prošao sam dosta toga, stekao određena iskustva, a još uvijek sam dovoljno mlad da se mogu nadati napretku i novim uspjesima. Ne, ne žalim ni zbog čega, bilo je teških trenutaka, bio sam u jednom drugačijem nogometnom sustavu, ali nisam odustao.

Za kraj, Europska liga? Fenerbahče je prvi protivnik, onda Anderlecht i Spartak Trnava?

- Imamo šanse, možemo sa svima igrati, nadamo se da možemo do europskog proljeća.

Ali, prvo Gorica. Mogao bi to biti ozbiljan ispit za Modre!

Linker
20. travanj 2024 13:22