Dino Beširović
 Robert Matic / HNK Hajduk
DOŠAO IZ RADNIKA

NOVO POJAČANJE HAJDUKA SPREMNO ZA VELIKE STVARI 'Dobro znam kakva me konkurencija čeka, ali došao sam igrati!'

HAJDUK Dino Beširović došao je iz Radnika Bijeljine kao opcija za zadnjeg veznog
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. srpanj 2018. 17:17

Dugo se najavljivalo da će Dino Beširović (24) postati pojačanje BiH prvaka Zrinjskog, ali onda se pojavio Hajduk i dalje je sve legenda. Bivši igrač Radnika prešao je na Poljud potpisavši trogodišnji ugovor s Bijelima.

- Pisalo se Zrinjski, uključen je bio i Željezničar, a onda je nazvao Saša Bjelanović. I više nisam razmišljao, prihvatio sam ponudu Hajduka - ispričao nam je Dino Beširović.

Zanimljiv je nogometni put ispisao 24-godišnji zadnji vezni. Rođen je u Portugalu, po vlastitom priznanju i navijač je Porta, a karijeru je započeo u klubu Academica Viseu.

- Otac mi je igrao u Portugalu, bio je član Leixoesa, Academica Coimbre, Feirensea, Academica Viseua, tako sam i ja krenuo iz Portugala. Tri godine u Academici i potom tri i pol godine Radnik Bijeljina.

Bliže oku Prosinečkog

Zašto Radnik, a ne Sloboda Tuzla u kojoj je nekoć igrao vaš otac Nail?

- Zato što u Slobodi nisam prošao na probi. Nismo prošli Memišević i ja. Memišević danas igra za Groningen, a ja sam evo u Hajduku. Teška je sredina Sloboda, nismo uspjeli proći. Ali, ne žalimo se, pokazali smo da možemo više.

Koliko više i koliko dalje, pitanje je na koje će budućnost ponuditi odgovor. Beširović ima visoke ambicije u karijeri, želi jednog dana zaigrati u ligi Letice.

- Recite mi jednog igrača koji ne sanja o tome da zaigra u ligi Petice. Jedan sam cilj ispunio, upisao sam dva nastupa za reprezentaciju. Zaigrao sam na turneji u Americi u siječnju ove godine.

Bit će izborniku Prosinečkom još više na oku igrajući za Hajduk, međutim pitanje je kako će se u Hajduku nositi s konkurencijom. Radošević, Savvas, Caktaš, Toma Bašić....

- Sve redom veliki igrači, znam kakva me konkurencija čeka u Hajduku, ali došao sam igrati. Moj je zadatak opravdati povjerenje koje mi je struka ukazala.

U Radniku je prošle sezone upisao 30 nastupa, bio je jedan od boljih igrača lige. U izboru portala Sports.ba našao se u startnoj postavi prošlog prvenstva.

Želim da me pamte

Kada opisuje sebe kao igrača, reći će “najsličniji sam Bešiću”.

- Pokušavam biti odgovoran u defenzivi i opasan prema naprijed.

Četiri gola je zabio za Radnik, uz četiri asistencije. Ali, HNL će biti teži, svjestan je toga Beširović. Za početak dolazi Europa.

- Jednom sam igrao Europu, ispao s Radnikom od Bugara. Možda je sada vrijeme za uzvrat, da s Hajdukom prođem upravo Bugare. Ali, neću obećavati, treba igrati.

I to je dobro rečeno. Treba igrati, izboriti se za mjesto u momčadi. Puno je nogometaša iz BiH prošlo kroz Hajduk, ali doista samo rijetki su ostavili duboki, veliki, upečatljivi trag.

- Želja mi je da me navijači zapamte. Da ostavim trag u Hajduku kao Ibričić.

Bude li prema želja, bit će veselja u Živinicama, mjestu pokraj Tuzle iz kojeg je i Boris Živković. Nije Beširović prvi koji je iz Živinica došao do Hajduka, ali bitno je da ga se pamti kao igrača.

- U mojem kraju više se za Želju navija, ali ja ću mojim prijateljima, navijačima Hajduka, pokušati donijeti što više radosti - poručio je novi igrač Bijelih s brojem 18 na dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:13