Screenshot
VRLO DOBRO GA SE SJEĆA

NOVO TUDOROVO POJAČANJE PRAVI JE MISTERIJ ZA MNOGE, ALI NE I ZA NJEGA 'Vrlo dobar, ljevak, odličnog centaršuta, mlad, visok, sve je pred njim!'

ALMIR TURKOVIĆ Nekadašnji sjajni napadač hvali struku na Poljudu i vjeruje u uspjeh novog igrača na posudbi iz Kortrijka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. siječanj 2020. 20:18

Almir Turković (49) dobro se oporavlja nakon srčanoga udara koji je pretrpio prošle godine. Evo, taman je u skoknuo do toplica, radi na jačanju organizma, a rado se odazvao razgovoru na temu Hajduka za koji je svojedobno igrao i uvijek mu je drago doći u Split.

Stoper Nihad Mujakić, nekadašnji član Sarajeva, u kojemu je Turković bio pomoćni trener, sredinom mjeseca došao je na jednoipolgodišnju posudbu u Hajduk iz belgijskog prvoligaša Kortrijka.

I lani aktualan

Turković ga se sjeća kao mladoga i perspektivnoga igrača za kojega misli da može pomoći Bijelima…

- Mlad je, ima tek 21 godinu, a u Sarajevu je igrao jako dobro koliko sam ga pratio prije nego što je otišao u Belgiju. Koliko se sjećam, i prošle je godine bio aktualan njegov prelazak u Hajduk. Mujakića nisam trenirao dok sam bio asistent u Sarajevu, ali ga znam iz mlađih kategorija i kasnije kada je igrao dobro u prvoj momčadi. Zbog dobrih igara je i napravio transfer u Kortrijk. Mislim da će se on dosta dobro snaći u Tudorovoj igri s trojicom otraga. Uglavnom, Hajduk je za Mujakića pravi ispit.

Stanić može pomoći

Podvlači Turković kako je Mujakiću možda bolje da je bliže kući...

- U Belgiji mu je, naime, bilo daleko pa se malo izgubio. Što se igračkih kvaliteta tiče, mogu reći da je dobar stoper, ljevak, može igrati i bočnoga igrača, ima dobar centaršut. Mlad je, visok, sve je pred njim. On bi se trebao nametnuti, a ako se nametne u Hajduku, trebao bi biti pojačanje za Bijele - ispričao je Turković.

split,170703
...almir turkovic strijelac  protiv zagreba
hajduk-zagreb
foto paun paunovic
-spo-
Paun Paunović
Almir Turković

Nije Mujakić jedini u Hajduku koji ima veze sa Sarajevom, na poziciji savjetnika za struku odnedavno je Mario Stanić, legendarni vatreni reprezentativac koji je s mladim stoperom odradio svoj prvi poljudski ulazni transfer, nešto dužu posudbu... Poznaje Turković naravno i Stanića.

- Kako ga ne bih znao, zajedno smo trenirali u Želji kao djeca. Dolazak Stanića je prava stvar za Hajduk, jer ima ogromno znanje i iskustvo. Vjerujem da on samo može pomoći Hajduku, igrao je u velikim klubovima i stvarno me čudi da ga netko ranije nije angažirao kako bi prenosio svoje znanje na mlađe. Ekipa koja je došla u Hajduk s njim i Tudorom te Vučkom i Vukasom budućnost je splitskog kluba. Super je što su došli, držim im palčeve da uspiju i naprave rezultat.

Turković s Tudorom nije igrao, ali jest protiv njega jer ga je aktualni trener Hajduka čuvao na terenu. O njemu ima također dobro mišljenje…

- On također ima iskustva, a dosta je mlad. Vjerujem da se odlično upotpunjuje sa Stanićem. Tudor je već bio trener Hajduka, vodio je Udinese, trenirao Galatasaray, PAOK...

Vrijeme je za uspjeh

Kaže da to dovoljno govori o njegovim trenerskim kvalitetama.

- No, ne treba sada očekivati čuda, treba pustiti ljude da rade, to je proces od nekoliko godina. Mislim da oni mogu napraviti pravi klub i sastaviti pravu ekipu. Došli su na polusezoni, nisu radili selekciju kadra, treba ih pustiti da rade i vjerujem da će napraviti prave stvari za Hajduk. Od srca im želim sve najbolje, volio bih da naprave rezultat, jer je vrijeme je da se više nešto uradi - zaključio je Almir Turković.

Linker
15. travanj 2024 11:42