Miljenko Karacic
DINAMO OD NJEGA OČEKUJE JAKO PUNO

NOVO VELIKO MAKSIMIRSKO POJAČANJE U RAZGOVORU ZA SN 'Odsad razmišljam samo o Dinamu, a jedini uzor mi je - Niko Kranjčar'

LUKA MENALO Reprezentativac BiH ‘do 21’ iz Širokog Brijega, gdje ostaje do ljeta, uz Modre se vezao sljedećih pet godina
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2018. 19:01

Luka Menalo, velika zvijezda prijelaznog roka. Već znate priču o hajdukovcu koji je potpisao za Dinamo, tako je i on umjesto u klubu Luke Kaliterne završio u klubu Luke Modrića. Kad smo već kod Luke. Potpisao je na pet godina, ostaje do ljeta u Širokom Brijegu.

Ali, krenimo redom. Pričali smo na Valentinovo, zna li mladi Luka što taj datum znači u Dinamovoj povijesti?

- Kako ne bih znao. Na taj dan su navijači vratili ime Dinamo u Maksimir!

Nervozan u startu

Kakvi su prvi dojmovi nakon potpisa za Dinamo?

- Znao sam otprije kako su ovdje vrhunski uvjeti u odnosu na ostatak HNL-a, a pogotovo u odnosu na BiH ligu, ali svejedno sam impresioniran onime što sam vidio. Mislim da u Maksimiru imam ispunjene sve preduvjete za napredak. Sve je na meni, ja sam taj koji se mora dokazati.

Zadnjih tjedana oko njega se podiglo puno prašine, kako je to proživljavao?

- Iskreno, bio sam malo nervozan u početku, ali kasnije su stvari sjele na svoje mjesto. Osim interesa Dinama, tu je bio i poziv u reprezentaciju pa me sve to malo poljuljalo, ali na kraju je sve odlično završilo, baš onako kako sam očekivao.

Je li ga iznenadila ta pompa, do prije mjesec dana živio je mirno, sve je bilo normalno?

- Malo da. Prije nije bilo baš interesa i kontakta, ali onda je odjednom sve krenulo, nije se lako na to naviknuti.

Dio je Dinama, koji je sad možda i klub s najviše BiH reprezentativaca. Gojak, Hodžić, Hajrović, sad i on? Je li se čuo s kim od njih, jesu li razgovarali?

- Amera Gojaka znam, jer smo skupa igrali za mlade reprezentacije BiH dok sam o Hodžiću i Hajroviću čuo sve najbolje. Imat ću ih priliku upoznati, ako ne do ljeta u reprezentaciji, onda svakako u Dinamu.

Kako bi opisao sebe kao nogometaša?

- Ne volim baš pričati o sebi. Neka to drugi čine.

Što su obitelj i prijatelji rekli na potpis s Dinamom, jesu li nešto sugerirali?

- Bili su sretni zbog svega što mi se događa, ali nitko mi nije htio ništa sugerirati. Prepustili su odluku meni i ovim putem im se zahvaljujem na potpori i razumijevanju.

Nisam diplomat

Sad ozbiljno. Ne možemo pobjeći od teme. Menalo nije krio da je hajdukovac, da navija za Bile?

- Očekivao sam ovo pitanje, ali ne znam što da vam kažem. Lijepo su me pitali, odgovorio sam iskreno da navijam za Hajduk, jer drugačije ne znam. Možda sam trebao biti više diplomat, ali ne želim biti ono što nisam. I to je sve što ću reći na tu temu. Od ljeta sam igrač Dinama i fokusiran sam isključivo na ono što me čeka u Maksimiru i čemu se izuzetno veselim.

Je li bio interes Hajduka bio konkretan, jesu li ga kontaktirali iz Splita?

- Ako je i bilo interesa, do mene nije ništa došlo!

U nedjelju će ipak navijati za Dinamo?

- Neću moći na derbi jer imam utakmicu, ali bio sam prije na derbijima i jedva čekam sljedeću sezonu da u njima sudjelujem kao igrač. To je potpuno drugačiji osjećaj.

Tri mjeseca pripreme

Očekivanja od utakmice?

- Očekujem da nakon derbija Dinamo bude korak bliže naslovu prvaka!

Sve je time rekao. Ako je i navijao za Hajduk, sad nema izbora. Kako prati HNL, je li upoznat s konkurencijom u Maksimiru?

- Sve znam, jer pratim HNL. Mislim kako Dinamo odavno nije bio jači. S Ademijem i Soudanijem koji su u formi i ostalima koji pokazuju veliku kvalitetu i talent. Da, ne mogu se sjetiti kada je Dinamo bio jači.

Je li nestrpljiv s obzirom na to da mora čekati do ljeta da zaigra za Dinamo?

- Nestrpljiv sam, ali sam svjestan kako imam još tri mjeseca da se pripremim za ono što me čeka u Maksimiru. Dat ću sve od sebe u nastavku sezone da se nametnem.

Put na Euro

Konkurencija na krilima je velika, Soudani, Olmo, Hjarović, Fiolić...?

- Da nemam vjere u sebe, ostao bih u Širokom Brijegu. Mislim da sam time sve rekao.

S obzirom na spomenutu pompu, sad će i očekivanja biti velika, je li spreman na to?

- Znam koja su očekivanja u Dinamu i vjerujem da mogu ispuniti očekivanja navijača, trenera i uprave kluba.

A onda nas je zatekao. Tko je Menalu uzor u karijeri?

- Samo jedan. Niko Kranjčar.

Je li zbog igara, ili zbog toga što je prešao u Hajduk, a on sad odlazi u Dinamo? Nismo saznali, bit će prilike? A kako je doživio Roberta Prosinečkog, novog izbornika?

- Dojmovi su isključivo pozitivni. O njemu sam puno slušao kao igraču, a rezultati pokazuju da je riječ i o vrhunskom treneru. Nadam se kako ga nisam razočarao.

Očekivanja su velika od reprezentacije?

- Da, očekujem da se kvalificiramo za Euro. Poziv sam doživio kao veliku čast i odgovornost.

Teška BiH liga

Imenjak Modrić, kad je došao s posudbe iz Zrinjskog rekao je da mu je iskustvo iz te lige puno pomoglo, jer tko uspije u toj ligi, punoj teških terena, nabrijanih protivnika, taj je igrač.

- Sve što je Luka rekao je istina s tim da se liga malo promijenila u odnosu na vrijeme kada je on igrao. Malo je bolje, ali svejedno je teška liga i specifična. Iskustvo takvih utakmica je neprocjenjivo za sve nas.

Otkrio me general Mijo Jelić

Zadnje pitanje, odnosno odgovor, sam je izbrao?

- U Čapljini me otkrio pa doveo u Široki general Zlatan Mijo Jelić i ovim putem mu od srca zahvaljujem. Nadam se kako sam ispunio njegova očekivanja i uvijek ću mu biti zahvalan na prilici koju mi je dao. Isto tako, bilo bi nepravedno da ne spomenem trenera Gorana Sablića koji je iz mene izvukao ono najbolje. Dinamo je stepenica više u mojoj karijeri koju ne bih mogao dohvatiti da nije bilo Jelića i Sablića. Naravno, uz moju obitelji koja mi je najveća potpora i prijatelje koji će se već prepoznati u ovim riječima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:24