D. Begović
'BILI BISMO ŽIVI'

O ČEMU PRIČAJU HAJDUK, RIJEKA I DINAMO? U jednom klubu je voda došla do grla: 'Ne želimo više šutjeti! Uzeli su nam već devet bodova!'

CIBALIA Predsjednik Gagro još jednom zbraja štetu nastalu krivim sudačkim procjenama
Piše: damir begovićObjavljeno: 15. prosinac 2016. 10:26

Hodnicima Genscherove 10b još odzvanjaju odjeci prošlosubotnjeg ogleda protiv Hajduka nakon kojeg Cibalijin predsjednik Miroslav Gagro podvlači crtu, pa još jednom zbraja štetu nastalu krivim sudačkim procjenama na štetu VK-nogometnog prvoligaša.

- Čitao sam zaključak IO HNS-a i moram reći da me zasmetala konstatacija da je mnogo paušalnih prosvjeda klubova protiv sudaca i suđenje kojima klubovi pravdaju svoje loše rezultate. Međutim, Cibalia je u dosadašnjem dijelu sezone izravno oštećena za devet bodova, to nisu paušalne procjene, nego činjenice - kaže Gagro.

S tih devet bodova...

- Bili bismo živi! Imali bismo 17, odnosno bod manje od Istre 1961 i Intera koji bi imali po bod manje, odnosno 18. Naglašavam kako ovdje nije riječ ni o kakvom lovu na vještice, nego o nepravdi i matematici. To je devet bodova koji bi nam sada vrijedili kao suho zlato!

Ne možemo šutjeti

Gagro podvlači i ovo:

- Ovdje namjerno ne spominjem Kolingerovu ruku pri rezultatu 0:0 u utakmici protiv Lokomotive, jer smo u tom ogledu izgledali katastrofalno i nismo mogli izbjeći poraz. Isto tako, ne spominjem ni maksimirski ogled protiv Dinama i propust suca Frkovića koji je, također kod rezultata 0:0, propustio isključiti Pavičića zbog starta na Dabri, jer veliko je pitanje bismo li i s igračem više uspjeli izbjeći poraz protiv Dinama. U svakom slučaju, nismo imali dobar tretman dosad i želim vjerovati kako će se to u nastavku sezone promijeniti.

Unatoč evidentiranim nepravdama koje ih prate od 3. prvenstvenog kola i već spomenute utakmice protiv Intera iz Cibalije se donedavno nisu mogle čudi nikakve kritike na račun arbitraže. Otkud sada taj obrat?

- Jednostavno, ne možemo više šutjeti. Iz Hajduka su odmah nakon subotnje utakmice otvorili sezonu lova na suca Frkovića, a ispostavilo se da su sve njegove kapitalne pogreške načinjene na našu štetu. Ponavljam, želimo samo skrenuti pozornost kako nije prvi put da smo ovako oštećeni i da to nisu naše paušalne procjene nego nepobitne činjenice - zaključuje Gagro.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:07