Screenshot HNTV

SUDAČKA ANALIZA

OBA POGOTKA SU NEREGULARNA? OKO SOKOLOVO TVRDI DA JE HAJDUK TEŠKO OŠTEĆEN 'Osim ove dvije velike greške, trebao je biti i sviran penal za Hajduk'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.11.2019. u 08:28

 • U emisiji HTV-a Stadion, sudac Mario Strahonja se osvrnuo na pogreške Igora Pajača na utakmici Osijeka i Hajduka.

  - Kod prvog pogotka Osijeka, napadač gostiju je u zaleđu i utjecao na vratara Hajduka, bar djelomično. Pomoćni sudac je morao dati uputu glavnom o nedozvoljenoj poziciji, a onda je Pajač morao vidjeti da utječe na igru u ovom slučaju. Ovo je bilo kažnjivo zaleđe - kazao je Strahonja.

  - Sporan je i drugi gol Osijeka jer je napadač gostiju u akciji prije zgoditka srušio Ismajlija koji je bio prvi na lopti i ovo je bio čisti prekršaj koji nije suđen. Napadač je zakašnjelom reakcijom srušio igrača Hajduka. Osim ove dvije velike greške, trebao je biti i sviran penal za Hajduk, kad je sapleten Jairo. Hajdukov igrač je pravovremeno gurnuo loptu u prostor, a obrambeni još nije bio s obe noge na tlu i onda dolazi do saplitanja napadača.- kaže Oko sokolovo.

  Za kraj je prokomentirao situaciju kod crvenog kartona koji isključuje Jaira sa idućeg derbija u Maksimiru.

  - Pajač je opravdano dao drugi žuti karton Brazilcu. Udaranje korner zastavice je apsolutno nesportsko ponašanje, teži prekršaj nego skidanje dresa, zamislite da naša djeca gledaju kako Jairo razbija zastavicu... - zaključio je Strahonja.

  Iz drugih medija