Foto: Ante Cizmic / CROPIX
NEMA ODMORA

OBJAVLJEN JE RASPORED, HNL SE VRAĆA EKSPRESNO! 'Kod većine ne bi trebalo biti nikakvih problema! Hajduk? Oni su odbili svaku suradnju s HNS-om'

Nova sezona HNL-a počinje 27. srpnja, a već u prvom kolu gledat ćemo derbi Osijeka i Hajduka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. lipanj 2018. 18:09

Nova sezona prvoligaškog nogometa počet će 27. srpnja, a danas je objavljen i raspored natjecanja. No hoće li tereni svih prvoligaša do tog datuma biti pripremljeni i spremni za odigravanje utakmica? Zna se naime da je HNS u suradnji s lokalnim samoupravama pokrenuo projekt renoviranja ili zamjene svih prvoligaških travnjaka, međutim radovi na nekim stadionima kasne.

Konkretno, zbog koncerta Prljavog kazališta kasni se s izmjenom travnjaka na stadionu u Kranjčevićevoj, gdje će igrati Lokomotiva i Rudeš. A nakon koncerta zapelo je i s gradskom papirologijom, pa bi obnova travnjaka trebala početi tek ovoga tjedna! Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni je uoči objave rasporeda istaknuo:

- Prvenstvo sigurno počinje u petak 27. srpnja, no vidjet ćemo hoće li svaki klub moći biti domaćin na svom stadionu ili će biti zamjenskih domaćinstava. Uglavnom, u utorak izvlačimo natjecateljske brojeve i sastavljamo raspored i kalendar natjecanja pa ćemo onda, u skladu s informacijama koje budemo imali, vidjeti i kakva je situacija s postavljanjem novih terena.

Radovi su zasad u tijeku u Zaprešiću, Koprivnici i na Maksimiru i s ta tri stadiona ne bi smjelo biti problema. Na Rujevici je novi travnjak i ne treba nikakve zahvate, a Hajduk je odbio svaku suradnju s HNS-om, čak i ovu u vezi s obnovom terena. U Osijeku je teren pripremljen i obnovljen uoči reprezentativne utakmice sa Senegalom, a u Velikoj Gorici zasad se neće mijenjati teren, ali na tom stadionu treba postaviti reflektore, pa će prve domaćinske utakmice Gorica zacijelo igrati u Maksimiru ili zamijeniti domaćinstvo što bi željeli Velikogoričani.

Osim u Kranjčevićevoj, radovi na obnovi terena kasne i u Puli.

- Najkritičnija je situacija sa stadionom u Kranjčevićevoj ulici. U Puli se neće postavljati grijanje, pa će se taj travnjak brže obnoviti, Puljanima je potrebno kraće vrijeme za izvođenje radova - rekao je Brezni.

Raspored Prve HNL (prvih 9 kola):

1. kolo

Istra - Slaven Belupo
Dinamo - Rudeš
Osijek - Hajduk
Lokomotiva - Inter
Rijeka - Gorica

2. kolo

S.Belupo - Gorica
Inter - Rijeka
Hajduk - Lokomotiva
Rudeš - Osijek
Istra - Dinamo

3. kolo

Dinamo - S.Belupo
Osijek - Istra
Lokomotiva - Rudeš
Rijeka - Hajduk
Gorica - Inter

4. kolo

S.Belupo - Inter
Hajduk - Gorica
Rudeš - Rijeka
Istra - Lokomotiva
Dinamo - Osijek

5. kolo

Osijek - S.Belupo
Lokomotiva - Dinamo

Rijeka - Istra
Gorica - Rudeš
Inter - Hajduk

6. kolo

S.Belupo - Hajduk
Rudeš - Inter
Istra - Gorica
Dinamo - Rijeka
Osijek - Lokomotiva

7. kolo

Lokomotiva - S.Belupo
Rijeka - Osijek
Gorica - Dinamo
Inter - Istra
Hajduk - Rudeš

8. kolo

S.Belupo - Rudeš
Istra - Hajduk
Dinamo - Inter
Osijek - Gorica
Lokomotiva - Rijeka

9. kolo

Rijeka - S.Belupu
Gorica - Lokomotiva
Inter - Osijek
Hajduk - Dinamo
Rudeš - Istra

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:25