Zeljko Hajdinjak / CROPIX
POVRATAK U VARAŽDIN

'OD SUTRA SE RADI SAMO PO MOME!' Iskusni HNL-lisac ima težak zadatak: 'Sve se zbilo tako brzo, ali rekao sam 'ajde, idem kod mojih Zagoraca'

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 09. listopad 2019. 20:29

Luka Bonačić novi je trener prvoligaša Varaždina. Na konferenciji za novinare predstavljen je u povodu trećeg dolaska na čelo struke kluba iz Zagrebačke ulice. Tako je Varaždin pod hitno riješio pitanje novog trenera nakon što je u utorak kasno navečer na klupskom Facebook profilu objavljeno da je došlo do sporazumnog prekida suradnje s Borimirom Perkovićem. Uz zahvalu dosadašnjem treneru, kako je rečeno, na proteklom tromjesečnom radu, iznimnoj profesionalnosti i stručnosti te uz puno želje za uspjehom u daljem radu.

- Nogomet je nepredvidiv i stvara čudne priče - rekao je u uvodu konferencije predsjednik Stjepan Cvek.

- Očekivali smo koji bod više, a ni posljednje igre nisu bile na traženoj razini. Posljednje mjesto ponukalo nas je u težnji za svojevrsnom šok terapijom. Odlučili smo se za Luku Bonačića, trenera koji je omiljen u ovom gradu. Iza njega stoje rezultati i iskustvo za koje se nadamo da mogu pokrenuti promjene i svježinu. Očekujemo da će nas pokrenuti sa začelja.

Svoj povratak na prvoligašku scenu i u Varaždin Luka Bonačić vidi kao veliki izazov:

Varazdin, 091019.
U prostorijama NK Varazdin odrzana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi trener Luka Bonacic.
Na fotografiji: Luka Bonacic i predsjednik kluba stjepan Cvek.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

- Sve se zbilo jako brzo, na poziv sam rekao "ajde idem gore kod mojih Zagoraca". Uz ovoliko osobnog iskustva i veliki staž uvjeren sam da mogu pomoći. Ja sam praktički zaključno trenersko sazrijevanje posljednjih 15-ak godina odradio u Aziji, trenirao klubove iz više arapskih zemalja. Uvjeren sam da možemo prevladati sadašnju situaciju.

Doduše, očekivao sam da ćemo odmah krenuti punim zamahom, no dočekao me izostanak petorice mladih reprezentativaca. I to ćemo prebroditi, vratit će se do sljedećeg tjedna. Danas imamo prvi trening, a igračima jasno dajem do znanja da se od sutra radi samo i isključivo po mojem rasporedu, dok su pred njima samo profesionalne obveze - najavio je odmah u svojem prepoznatljivom stilu Luka Bonačić.

Svjestan da je današnje okruženje drugačije od dana kada je u prvenstvu 1995/1996. godine Varteks bio nadomak naslova, ali je sudbina odlučila drugačije. Kako kaže ovdje je krenulo jedno jako zanimljivo razdoblje njegove trenerske karijere, dani ponosa i slave kada je ispunjen varaždinski Korzo došao pozdraviti Bonačića i njegove junake. Sada pak ima drugačiju zadaću u kojoj treba pokrenuti momčad i vraćati nekadašnju atmosferu.

'Mi možemo to, poznajem ovaj grad i klub, ima još dosta ljudi s kojima sam i ranije surađivao. Uspjeli su vratiti klub u Prvu ligu. Osim toga, puno je mladih igrača od 20-21 godinu, ne kažem da nisu moguće greške, ali vjerujem da se možemo podići - zaključio je Luka Bončić.

Nakon 1995./1996. godine Bonačić se u Varaždin vratio još i 2000. godine. U dva mandata vodio je varaždinskog prvoligaša na 42 prvenstvene i devet kup-utakmica, a na listi trenera Prve HNL ima iza sebe 211 utakmica na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:27