Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'NEMA BOLJEG OD ZABIJANJA'

OD TRAGIČARA DO VELIKOG JUNAKA U 90 MINUTA 'Proganjao me ukradeni gol, ali znao sam kako se mogu iskupiti'

Antonio Čolak na subotnjoj utakmici s Lokomotivom od tragičara do velikog junaka
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. srpanj 2019. 19:40

Od tragičara do junaka u 89 minuta. Taj je put u subotu u Kranjčevićevoj prošao napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade postigao pogodak kojim su Bijeli uzeli puni plijen protiv Lokosa i nakon dva kola zadržali maksimalan učinak u Prvoj HNL. Da nije brzu akciju Kvržića i Acostyja pospremio iza nemoćnog Grbića danas bi o najskupljem pojačanju u klupskoj povijesti riječkog prvoligaša govorili kao o tragičaru utakmice jer je upravo na njemu “zapeo” udarac Domagoja Pavičića iz treće minute kojim je aktivirano zaleđe, pa je pogodak Rijeke u ranoj fazi opravdano poništen.

Naravno, Čolak je i do gola odigrao još jednu utakmicu u svom stilu, sredinom drugog poluvremena kada su veznjaci malo puknuli sa snagom sprintao u obranu kako bi pokrio prazan prostor i na kraju je potpuno zasluženo nagrađen epitetom igrača utakmice.

- Kakav je osjećaj opet zabijati? Ne može biti bolji. Pogotovo kada u zadnjoj minuti zabiješ za pobjedu - kaže Antonio Mirko Čolak koji je oplemenio nastup svoje momčadi koji je bio ipak za stepenicu iznad onog protiv Varaždina.

Lokosi su dva puta izbijali loptu s crte, jedan je pogodak opravdano poništen, nešto je obranio i Grbić...

- Utakmica je bila malo teža od one protiv Varaždina, ali bolje smo igrali. Da smo ranije postigli pogodak vjerujem da bi pobjeda bila uvjerljivija. Ovako je bilo teško, znamo da Lokomotiva ima kvalitetu, da i oni znaju pritisnuti suparnika, stvarati šanse... Kada se sve zbroji naša je pobjeda bila zaslužena.

Taj rani pogodak mogao je biti onaj Pavičićev, ali lopta koja je ulazila u nebranjenu mrežu dirala je na Čolaka koji je aktivirao zaleđe.

- Nažalost, nisam se nikako mogao izmaknuti. Na kraju ispada da sam Pavičiću i ekipi “ukrao” pogodak, ali sve se brzo dogodilo. Najprije sam promašio Kvržićevu loptu, onda taman kad sam se ukopao da ne smetam nastavku akcije došla mi je ravno pod noge. Je li me proganjalo to dok je utakmica odmicala, a rezultat bio 0:0? Naravno da sam nakon te situacije kratko razmišljao o tome, ali znao sam da imam 90 minuta da se iskupim. Nije bilo lako jer sam se morao boriti sa stoperima cijelu utakmicu, no bio sam strpljiv, znao sam kako se mogu iskupiti i u 90 minuti dočekao ono što se tražilo i morao sam “samo” zabiti. Takav je život napadača.

Čolak posebno naglašava kao veliku snagu Rijeke i tu glad za pobjedama, činjenicu da se on i suigrači u završnici utakmice nisu zadovoljili bodom već su tražili način kako da puni plijen odnesu na Kvarner.

- Nismo se pomirili s onim što je bilo, željeli smo napraviti završni pritisak i iz njega nešto izvući. Imali smo i prije toga nekoliko situacija, pa i nakon tih 1:0 smo igrali da zabijemo gol i imali onu šansu Capana. Igrali smo na pobjedu, ona prilika Lokomotive kada je Prskalo odlično obranio nas nije pokolebala nego smo vjerovali u sebe.

Ne bježi ni od činjenice da se forma još uvijek malo hvata, da i on i momčad mogu još bolje.

- Početak sezone je uvijek težak i zato je najvažnije da smo osvojili ovih šest bodova. Sve više dižemo formu, lakše dolazimo do dobrih situacija, bolje se krećemo... Mišljenja sam da je za početak dobro i ne bi valjalo da smo već sad na razini od koje ne možemo bolje. Ja vidim prostor za napredak i da ćemo ga za Slaven Belupo u subotu, pa onda i za Europu uspjeti iskoristiti. Bišćan nas dobro priprema i u utakmicama koje dolaze to će se i vidjeti.

Podizanjem forme cijele momčadi za očekivati je da će i na Čolakovu kontu golova brojka rasti.

- Za mene kao napadača je važno što sam zabio, želim trudom, radom i trkom pomagati momčadi. Broj golova? Želim samo biti zdrav cijelu sezonu, a već sam pokazao da imam kvalitetu za ispuniti određenu kvotu golova.

Nije Čolak samo zbog golova bitan Rijeci, sredinom drugog poluvremena jedan povratni trk kada se Lokomotiva otvarala u kontru puno pokazuje koliko je spreman žrtvovati se za momčad.

- Osjećam se dobro, fizički sam dobro pripremljen, a nekada i na taj način moram pomoći momčadi. Ja sam igrač koji se žrtvuje za momčad, takav mi je mentalitet i kadgod budem mogao pomoći ja ću to svakako i napraviti - zaključio je Antonio Čolak.

TRI RIJEČKE SEZONE

Sezona 2017./2018.

16 utakmica, 6 golova

Sezona 2018./2019.

31 utakmica, 19 golova

Sezona 2019./2020.

3 utakmice i 1 gol

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:31