Ronald Gorsic / CROPIX
JEDAN OD NAJVEĆIH HR TALENATA

ODBIO PONUDU IZ ŠPANJOLSKE I OSTAO S DINAMOM, ALI SAD IMA OPAKU KONKURENCIJU 'Nijednom igraču nije lako biti toliko strpljiv, nije ni meni...'

LOVRO MAJER Modri veznjak i mladi hrvatski reprezentativac imao je ovog ljeta ponudu Mallorce, ali nije otišao iz Maksimira
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. rujan 2019. 01:23

Lovro Majer je uvijek srdačan i nasmiješen, pristojan momak koji je uvijek spreman za razgovor. Počeli smo s pričom koja nam se čini najzanimljivijom. Naime, svi znate da je Dani Olmo ostao u plavoj svlačionici, a stigao je i Luka Ivanušec. Da, to su momci koji baš igraju na poziciji Lovre Majera. Kako će se ovaj iznimno talentiran mladić izboriti za svoju priliku?

- Moj pogled na situaciju u kojoj se nalazim isti je kao i prije. Radim kao što sam uvijek radio, nemam što mijenjati. Ono što je najvažnije, vjerujem u sebe. Držim da pokazujem te da ću i dalje pokazivati koliko vrijedim. Treniram da bih svaki dan bio sve bolji, želim pomoći momčadi. Ne znam što bih mijenjao sa svoje strane. Bez obzira na sve, ja i dalje uživam u nogometu i Dinamu - kazao nam je u uvodu Majer.

Mnogi su Majera očekivali u udarnoj postavi na derbiju s Hajdukom. Olmo zbog sitnih problema s aduktorom nije putovao u Split, a Ivanušec je ipak tek stigao u plave dvore, pa je, nekako, bilo logično da starosjedilac Majer starta od prve minute. Je li bio razočaran što je ostao na klupi? Trener Nenad Bjelica kazao nam je da se odlučio za Ivanušeca jer je želio hitrijeg igrača među linijama, dodavši da je Luka bio među tri najbolja igrača Modrih na derbiju.

- Nemam što biti razočaran. To je nogomet, to je život. Iskreno, mislio sam da ću igrati jer sam jako dobro ušao u sezonu. Držim da sam utakmice na kojima sam igrao vrlo dobro odigrao, i u HNL-u, a isto tako i one tri europske, protiv Saburtala i dva puta protiv Ferencvarosa, kad sam ulazio u igru u završnicama utakmica. Međutim, trener odlučuje i ja to poštujem. Definitivno ću se svojim igrama pokušati nametnuti kao što sam to radio do sada.

Zagreb, 19.08.19.
Dinamo fan sfopp, Petrinjska.
Druzenje igraca GNK Dinamo sa navijacima.
Na fotografiji:  Lovro Majer, Amer Gojak,  Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Strpljivost

Koliko dugo još možete biti strpljivi?

- Ne znam... Nijednom igraču nije lako biti tako dugo strpljiv, nije ni meni. Ali nemam izbora, moram i dalje raditi, truditi se do maksimuma, na svakoj utakmici na kojoj dobijem priliku pokazati svoju vrijednost, što mogu napraviti na travnjaku. I zašto sam u Dinamu.

Majer je ovog ljetnog prijelaznog roka imao ponudu Mallorce, ali je ipak ostao u Dinamu.

- Da, nemam što skrivati, bila je ta ponuda. Bilo je i drugih, ali ova je bila najkonkretnija. Razmišljao sam o toj ponudi, ali sam ostao u Dinamu jer želim igrati Ligu prvaka! Nadalje, ostao sam zbog činjenice da sam sjajno ušao u sezonu, zato što sam u odličnoj formi, što vjerujem da ću igrati, što volim ovaj klub i ovaj grad. Ponavljam, vjerujem u sebe, ništa me neće i ne može pokolebati. Nogometno se osjećam bolje nego ikad! To su glavni razlozi zašto sam želio ostati. Naravno, da bih pokazao sve što mogu, moram igrati u nekom kontinuitetu. Čekam, čekam... I siguran sam da ću igrati Ligu prvaka jer ću to zaslužiti! I to je jedan, ako ne i glavni razlog zašto sam uopće došao u Dinamo. I zašto sad preko ljeta nisam otišao u neki drugi klub.

Zagreb, 060819.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinamo i TC Ferencvaros.
Na fotografiji: Lovro Majer.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Što ako ne dočekate prave prilike?

- Ne bih želio o tome govoriti. Nikad se ne zna što će biti u budućnosti. Na meni je samo nastaviti onako kako sam krenuo. Bitno mi je stalno raditi na sebi, svakim danom biti sve bolji i bolji.

Eto, vidjeli ste, Majer je pozitivan, samopouzdanje mu je na visokoj razini, ne pada mu na pamet žaliti se, kukati, plakati... Ima majstorstvo u nogama, nada se da će uspjeti u svojoj nakani postati igrač koji će biti jaka karika Dinama. A kako će biti u Ligi prvaka? Ima li Dinamo šanse za proljeće u Europi?

- Mi u momčadi svi vjerujemo jedni u druge i smatram da se možemo boriti za drugo ili treće mjesto u skupini. Imamo velike šanse tu borbu završiti uspješno, spremni smo tjelesno i mentalno. Manchester City priča je za sebe, razina više, ali mi ćemo i na utakmicama s njima tražiti pobjedu kao što to radimo na svakoj utakmici. S Atalantom i Šahtarom ćemo se boriti za europsko proljeće. Inače, kad je o skupini riječ, mogli smo dobiti bolju, ali i lošiju. Da, definitivno vjerujem da možemo biti drugi ili treći.

Cilj nam je opet otići na Europsko prvenstvo mladih

Kad smo završili s aktualnom klupskom temom, prebacili smo se na one reprezentativne. Majer je jedan od onih koji su ostao kao stari članovi U-21 reprezentacije. Pred hrvatskom mladom vrstom novi je kvalifikacijski ciklus, za Euro, stigli su novi mladići. Kako vidi ovu vrstu, može li se opet plasirati na skup najboljih mladih vrsta Europe?

- Svi imamo velike ambicije. U prošlim smo se kvalifikacijama plasirali na Euro, glavni nam je cilj opet se plasirati, opet otići na Europsko prvenstvo. Možemo biti zadovoljni skupinom koju nam je podario ždrijeb, mada se radi o zahtjevnim suparnicima. No imamo zaista dobru momčad. Ako budemo pravi, ako nas bude krasilo zajedništvo, onda ćemo biti uspješni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 05:06