IGRAČ POD POVEĆALOM

'ODBJEGLO' DIJETE DINAMA I JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA HR NOGOMETA VRAĆA SE NA MAKSIMIR Gol Modrima bio bi mu savršen poklon za 23. rođendan

ROBERT MURIĆ Nekad jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa u riječkom dresu protiv kluba s kojim se rastao uz uvrede i prijetnje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. ožujak 2019. 17:32

Robert Murić vraća se na Maksimir, odakle je otišao pod salvom teških riječi između njegovih zastupnika i Zdravka Mamića. U međuvremenu su se strasti smirile, mirenje na sudu uspjelo, a Murić je pokušao karijeru izgraditi na nekim drugim adresama. Nedavno nam je tata Branko Murić kazao:

- U Dinamu je bio jedini igrač koji je stalno išao prema gore. Kadeti 2, kadeti 1, pa juniori, gdje je odigrao samo pola sezone. Bio je prvi strijelac juniorske lige i ostao do kraja najbolje ocijenjen igrač. Bilo bi bolje da je ostao još dvije godine u Dinamu. Malo je prerano otišao, ali takva je sudbina.

U srpnju 2014. godine otisnuo se u Ajax, hrvatski je prvak inkasirao svega 250.000 eura, ali nikad nije dobio pravu šansu. Slali su ga na posudbu u Pescaru, prodali u Bragu za 500.000 eura, da bi kao slobodan igrač došao u Rijeku. Razne su priče i razlozi zbog čega se nije naigrao i potvrdio klasu, od problema s menadžerom, koji se posvađao s Ajaxom u času kad su mu tadašnji trener Peter Bosz i sportski direktor Marc Overmars obećavali šansu, do šefa struke u Portugalu koji ga nije doživljavao.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

No Murić se polako vraća i fizički i igrački. O njemu su brujali mediji, on je najveći talent Zagorja u 21. stoljeću, kako ga vide u Krapini, gdje je igrao za Zagorec, i njegovoj Bednji, iz koje je na višoj razini jedino Zagrepčanin podrijetlom iz toga zagorskog mjesta Andrej Kramarić. U utorak 12. ožujka slavi 23. rođendan, sve je spremniji, odlučniji, razigraniji. Igor Bišćan zna kakvu je vrijednost dobio u ruke, postupno ga teše i za Roberta Murića nije kasno. Kao što je Bruno Petković dosta lutao prije no što mu se otvorilo u Dinamo, možda Rijeka bude Murićeva sretna luka.

Nedelisce, 230317
Prijateljska nogometna utakmica reprezentacija U21 Hrvatske i Slovenije.
Na fotografiji: Robert Muric
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix
Robert Murić mogao bi krenuti od prve minute umjesto Alena Halilovića

U Dinamo se nije htio vratiti, ali će mu se itekako željeti pokazati. Napadač gromovita šuta, znalac koji u prvih 196 minuta u Prvoj HNL ima jedan pogodak i dvije asistencije i diže kvalitetu izvedbe iz nastupa u nastup, po svemu što je iza njega, danas bi trebao biti najmotiviraniji čovjek na terenu. Bljesak na Maksimiru bitno bi mu pomogao i potvrdio teze onih koji i dalje vjeruju da će napraviti veliku karijeru. Do vrhunske forme trebat će vremena, no majstori i kad nisu u idealnom stanju iznađu način kako demonstrirati kvalitetu. Koliko god točno bilo da o jednom nastupu, ma o kojem se radilo, ne ovisi hoće li uzletjeti ili potonuti u sivilo.

- Murića će uskoro biti pune novine - kazao nam je njegov trener u Zagorcu Željko Tihava kad je Murić na mala vrata došao na Rujevicu, a nekidan je konstatirao:

- Zabit će Dinamu.

Možda bi razočarao svoje Bednjance “plave krvi”, ali njemu bi to puno značilo. Čak više nego samoj Rijeci. Poklonio bi si savršen poklon za rođendan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:50