Ante Čačić, Snježana Mišković i Srećko Juričić.
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
KRAJ NAKON OSAM GODINA

ODLAZAK ČOVJEKA KOJI JE BIO MOZAK KLUBA Od deset trofeja u povijesti Rijeke on sam potpisuje čak osam, Mišković mu mora podići spomenik!

RIJEKA Sportski direktor koji uskoro napušta funkciju od deset trofeja u klupskoj povijesti potpisuje čak osam
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 10. travanj 2020. 00:12

Ako su demantiji skupljanje vreća perja na vjetru, priopćenja su čokoladni bomboni... Pranje svoje savjesti. U današnjoj medijskoj džungli svatko jaše svog tigra. Copy paste je čarobna formula. Portali vrište. Živimo ogoljeni u velikom akvariju.

Obožavam tiskovne konferencije “prodavanja magle”... Isto kao kada na “drugoj strani” mobitel zvoni u prazno. I tako više od pola stoljeća. I kada nije bilo mobitela... Lakše je napisati tekst nakon kojega se nesuđeni sugovornik javi sam... U karanteni zbog koronavirusa.

Siguran sam da Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, uskoro odlazi u mirovinu. Osam je godina vukao sve konce struke, stručnim okom pratio svaki potez trenera, ali nikada ništa nije prigovorio. Ivan Mance, njegov prvi suradnik, nastavit će tamo gdje je Juričić stao. Mance brzo uči, upija šest godina od najboljega. Boljeg mentora nije mogao imati.

Predsjednik Damir Mišković mora Juričiću dignuti spomenik na - Kantridi. Tamo je Srećko počeo kao dijete u dresu Rijeke, prije više od pola stoljeća. Ušao u Prvu ligu 1974. godine, nakon toga Rijeka nikad nije ispala. Sada su zajedno, Mišković i Juričić osvojili pet trofeja. Dvostruku krunu prije tri godine. Mišković je imao viziju, bio je gladan uspjeha kao i igrači, a Juričić znanje. Mozak kluba. Jer, najvažniji je odabir trenera i igrača!

Osam od deset trofeja u povijesti Rijeke potpisuje Juričić. Pet u posljednjih osam godina s Miškovićem, a prethodno je kao igrač osvojio dva Kupa Jugoslavije i Balkanski kup!

Trenirali su ga Ivica Šangulin, Gojko Zec, Dragutin Spasojević, Marjan Brnčić, Miroslav Ćiro Blažević i Josip Skobar... Igrao je protiv Juventusa, rušio Madrižane. Igrač, trener, sportski direktor. Tri uspješna ciklusa. Osamnaest je godina radio na Bliskom istoku (bio je izbornik UAE, Bahreina, Omana i Jemena), prije nego što je prihvatio Miškovićevu rukavicu izazova. Nacrtao mu je šampionsku momčad. Vodio i jednu utakmicu, protiv Istre na Drosini (1:1), nakon Scorijine smjene, dok je novi trener Matjaž Kek “snimao” momčad s tribina... Europa je upoznala Rijeku.

Juričić, priopćeno je s Rujevice, postaje savjetnik predsjednika Miškovića. Ulazi svakako u klupski board. Ne bježi u mirovinu, kako neki insinuiraju, dapače, u njemu ima još energije i strasti. Znanje nije upitno. Jer da nema Juričića, jamačno Mišković ne bi postao najuspješniji predsjednik Rijeke svih vremena. Nadmašio je Ljubu Španjola.

Od prvog su dana u projektu “europska Rijeka” Damir Mišković, dopredsjednik Dean Šćulac i sportski direktor Srećko Juričić. Stvorili su Rijeku snova. Nezamislivo prije desetak godina.

Igrao je libera i zadnjeg veznog. U bijelim rukavicama, gospodski. Takav je i direktor. Pazi da ne bi nagazio nečiju sjenu. Jučer, danas, sutra...

JURIČIĆEVI TROFEJI S RIJEKOM

HRVATSKO PRVENSTVO

- osvojeno 2017.

HRVATSKI NOGOMETNI KUP

- osvojen 2014., 2017., 2019.

HRVATSKI SUPERKUP

- osvojen 2014.

JUGOSLAVENSKI KUP

- osvojen 1978., 1979.

BALKANSKI KUP

- osvojen 1978.

SREĆKO JURIČIĆ Vjerujem da ću i u budućnosti pridonijeti uspjesima ovog kluba

Odluka o promjeni funkcije, priopćila je jučer Rijeka, donijeta je u dogovoru kluba i Srećka Juričića prije više od godinu dana.

- Nakon isteka aktualnog ugovora ostajem i dalje u klubu, samo na drugoj funkciji. Moj odlazak na novu funkciju je već ranije dogovoren. U HNK Rijeka sve radimo planski i odluka nije donijeta ishitreno. Vjerujem da ću i u budućnosti svojim iskustvom i znanjem pridonijeti uspjesima kluba - poručio je Juričić u klupskom priopćenju.

Postaje savjetnik Damira Miškovića

Vezano uz status Srećka Juričića, HNK Rijeka je u srijedu uputila priopćenje kojim je demantirala neke napise prema kojima je došlo do prekida suradnje između kluba i Juričića, “kao i insinuacije da je do istog došlo zbog financijskih razloga i nemogućnosti dogovora u jeku smanjenja troškova zbog pandemije koronavirusa”.

U priopćenju među inim stoji da je “u vrijeme štednje i rezanja troškova, Juričić bio među prvima koji je prihvatio nužne promjene i smanjenje ugovora, te i dalje aktivno sudjeluje u svim razgovorima i pregovorima kluba u rješavanju trenutne situacije i problema nastalih pandemijom koronavirusa. Srećko Juričić aktualni je sportski direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i tu će funkciju obnašati do kraja lipnja 2020. godine, te je ujedno član Nadzornog odbora. Nakon isteka ugovora Juričić će ostati u klubu u ulozi člana Nadzornog odbora. Ujedno, preuzet će ulogu savjetnika predsjednika Damira Miškovića za sportsku politiku kluba, te će i na novoj će funkciji biti važan subjekt u funkcioniranju kluba na svim razinama”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 09:39