Foto: Goran Mehkek / CROPIX
SEZONA ZA POVIJEST

ODUŠEVLJENI BJELICA NAPRAVIO ČUDO: 'SKIDAM KAPU, MOMCI SU S MUDIMA POBIJEDILI HAJDUK! 'Što reći? Prvaci smo, osvajači kupa, prezimili smo u Europi..'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2018. 18:18

Dinamo je u posljednoj utakmici polusezone u 'vječnom derbiju' na Maksimiru pobijedio Hajduk minimalnim rezultatom 1:0. Pred svojom publikom Modri su riješili utakmicu u 49. minuti kada je majstorskim udarcem iz slobodnjaka mrežu pogodio mladi Poljak Damian Kadzior.

Nenad Bjelica pobjedom je završio jednu odličnu godinu. Svoju i Dinamovu. Naravno, bio je zbog toga iznimno zadovoljan.

"Presretan sam zbog još jedne pobjede protiv renomiranog suparnika. Bilo je važno završiti perfektnu godinu pobjedom, teško je bilo, Hadjuk ima i desetak utakmica manje u nogoama nego mi. Svejedno, odigrali smo dobro, ostavili Hajduku malo prostora za prilike, mi smo svoje imali", rekao je Bjelica, a onda i objasnio kako je birao momčad za ovu utakmicu, zašto su neki igrali, a neki ne.

"Šunjić ima problem s aduktorom, Hajrovića muči zadnja loža, Stojanović je protiv Anderlechta dobio udarac u stopalo, Leovac u mišić, Ademi nije mogao igrati... Stojanović i Hajrović su bili na klupi samo zato što ne bismo imali 18 igrača za zapisnik. Skrpali smo se, dečki su dali sve od sebe, možda nije to po igri bila ljepotica, ali za mene je to ljepotica zbog pobjede. Moro je odigrao savršenu utakmicu, Musa je isto bio dobar, on još nije izgubio ni bod, Perić je također bio na razini... Na desnog beka stavio sam Theophilea koji je tu poziciju znao igrati u Francuskoj, mogao sam krenuti sa Šitumom na toj poziciji, ali Oršić je bio umoran, teško se oporavljao od zadnje utakmice i odlučio sam se za ovo rješenje".

Ponedjeljak će donijeti novo uzbuđenje u Maksimir, Dinamo će saznati ime suparnika u šesnaestini finala Europske lige. Bjelica kaže kako nema neku posebnu želju.

"Nemam nekog određenog protivnika kojega bih želio izvući ili izbjeći, ne mogu ništa specijalno reći na tu temu. Koga god izvučemo pokušat ćemo ga pratiti, ako igra prevenstvene utakmice, ako ne, onda ćemo ga pratiti na pripremama, dobro ćemo se pripremiti za svakoga".

A što se tiče prelaznog roka, ima li tu kakvih želja?

"Najveća želja je da svi ostanemo na okupu! Sa četiri tjedna treninga možemo poboljšati puno toga, pogotovo u ofenzivi. Ali kad jedna momčad ne primi šest utakmica gol, onda to znači da rudarski radi, a kad tako radi onda fali malo svježine u ofenzivi. Međutim, bitno je da se pobjeđuje, samo se tako stvara pobjednički mentalitet i to je dobro. Što se tiče odlazaka, ne vidim ni preveliku želju igrača da odu iz Dinama, ali ako se dogodi, bit ćemo spremni".

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 08:56