Hajduk
 Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
'SVAKA SERIJA IMA POČETAK I KRAJ'

ODZVANJALO JE POLJUDOM 'VEČERAS JE NAŠA FEŠTA', ALI U GOSTUJUĆOJ SVLAČIONICI Željko Kopić otkrio razlog Ohandzinog crvenog kartona

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 24. veljača 2018. 20:58

Pjesma je odzvanjala Poljudom, ispod zapadne tribine odjekivalo je "Večeras je naša fešta"... Ali pjevalo se u - gostujućoj svlačionici. Slavili su igrači Belupa, a pred novinare su izašla dva hajdukovca. Prvi kapetan Zoran Nižić.

- Nezaslužen poraz - ustvrdio je Nižić odmah na početku.

- Belupo se postavio u čvrst obrambeni blok i na kraju kaznio jednu našu pogrešku. Mi smo napadali, stvarali šanse, ali nismo zabili. Takav je nogomet, ponekad igraš bolje, a izgubiš utakmicu.

Došao je kraj pozitivnoj seriji Bijelih, sedam utakmica bez poraza, pet pobjeda u nizu. I sve je zaustavio - Belupo.

- Svaka serija ima početka i kraj, znali smo mi to. Idemo dalje, dolazi nova utakmica. Pouka? Uvijek se može izvući pouka, bez obzira na to kakva je serija, opuštanja nema - poručio je kapetan Bijelih.

Nakon igrača i treneri su iznijeli svoje mišljenje kada je u pitanju utakmica.

Prvi je nakon pobjedu pred novinare stigao pobjednik Tomislav Ivković...

- Čestitao bih svojim momcima na hrabrosti, agresivnosti, htijenju protiv Hajduka koji je uvijek favorit pogotovo kod kuće i nakon ovih posljednjih rezultata. Izgleda da su nas svi unaprijed prežalili prije ove utakmice. Rekao sam igračima da su tradicije tu da se ruše i da možemo uspjeti na Poljudu.

Na pitanje o zgusnutoj zadnjoj liniji i kontrama, odgovorio je...

- To je bio cilj, iz kontre zaprijetiti preko brzih igrača Doležala i Delića na krilima te bočnih Kitanovskog i Gode - završio je je Ivković, a na upit o vrataru Markoviću i odličnim obranama.,rekao je sljedeće. – To je njegov posao. Ali ga ne stavljam u reprezentaciju.

Željko Kopić doživio je prvi poraz protiv svoje bivše momčadi, stala je serija, a on je bio objektivan u komentaru...

- Prije svega čestitam Slavenu na pobjedi i osvojena tri boda. Znali smo da nas čeka jako defanzivan protivnik koji će čekati iz kontre. Nisu primili gol u prve dvije utakmice. U prvom dijelu nismo imali pravu energiju, dva tri igrača su bila ispod razine za ovu utakmicu. U poluvremneu smo htjeli promijeniti nešto po pitanju energije i organizacije. Na kraju smo s golom iz tranzicije i isključenjem sve iskompromitirali. Svakoj seriji dođe kraj. Na nama je ja da analiziramo greške.

Kako komentirate igru i potez Ohandze?

- Cijelu utakmicu nije bio na onoj razini na kojoj je bio u zadnje vrijeme, odnosno prije pauze i posljednje dvije utakmice. Nije danas bio u pravom stanju - rekao je Kopić, a na pitanje je li nada u titulu ovime završena, rekao je:
- Nije dobro izgubiti utakmicu, atmosferu. Nije lagana situacija, poteže dosta upitnika, ali vjerujem da imamo kapaciteta da iz ove situacije izađemo jači.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:22