Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
VELIKO RAZOČARANJE

OGORČENI NAVIJAČI URLALI NA PREDSJEDNIKA HAJDUKA U SVEČANOJ LOŽI NAKON KIKSA: 'Nemoj ga minjat, nemoj ga minjat!' Oglasio se i potreseni Damir Burić

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2019. 21:03

U dvoboju 18. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši Intera i Hajduka igrali 1:1. Hajduk u teškim uvjetima u Zaprešiću nije uspio pobijediti "fenjeraša" Intera, pa se kriza Splićana nastavlja nakon domaće katastrofe (0-4) protiv Rijeke u prošlom kolu.

Inter je do vodstva došao u 26. minuti autogolom Stefana Simića, koji je nespretnom reakcijom pogodio vlastitu mrežu nakon ubačaja Boseca.U 42. minuti Nigerijac Samuel Eduok izjednačava preciznim udarcem s desetak metara, iskosa s desne strane.

Teško je reći što sada čeka Damir Brbića. Nakon debakla protiv Rijeke na Poljudu (4:0) i današnjeg kiksa, svoje je rekao i dio navijača na stadionu u Zaprešiću, a neugodnost je doživio i predsjednik Hajduka Marin Brbić, kojem je nekoliko ogorčenih navijača nakon utakmice poslalo posebnu poruku.

"Nemoj ga minjat, nemoj ga minjat, Debelo si zakasnija, zakasnija si", urlalo je nekoliko navijača Brbiću aludirajući na zakašnjelu Burićevu smjenu dok je predsjednik kluba bez reakcije izlazio iz počasne lože.

A evo što je Damir Burić rekao nakon susreta.

- Ušli smo u utakmicu tako da je protivnik iz prvog napada dao gol. Ipak, momčad je u defenzivnom bloku potom stajala jako dobro, a imali smo i bezbroj situacija pred golom suparnika. Kreirali smo dosta akcija, golman Intera je obranio nekoliko velikih šansi. Za nas je to bio nesretan dan. Iz brojnih kornera nismo bili dovoljno opasni jer nedostajao nam je igrač koji izvodi kornere - komentirao je trener Hajduka te dodao:

- Nedostajao je zadnji pas, ali svejedno smo napravili puno prilika, lopta jednostavno htjela u gol. Inter se branio junački, njima možemo čestitati na brobenoj utakmici. Nama je ovo premalo, jako mi je žao što se momčad nije nagradila s pobjedom. Napravili smo dovoljno za to. Moramo izaći iz faze u kojoj se nalazimo.

Koliko ste razočarani?

- Vidljivo - konstatirao je Burić.

Samir Toplak bio je vrlo zadovoljan. Njegova ekipa je napokon "oživjela“.

- Sretan sam jer bili smo prava ekipa, izorali smo teren u ovoj utakmici, što se zadnjih mjesec dana nije događalo ni blizu. Kad si fajter nagradi te i sreća. U prvom dijelu bili smo čak mrvicu bolji, u nastavku su gosti pritiskali, ali sve smo dobro obranili. Ovo je putokaz za dalje. Ovaj bod više nam je donio psihološki nego matematički. Idemo se i u Veliku Goricu potruditi da i tamo nešto napravimo. Igrali smo u novom sustavu, to je dobro funkcioniralo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:12