Predsjednik Nk Osijek Ivan Meštrović
 Vlado Kos / CROPIX
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

OGORČENI OSJEČANI NAKON SVEGA SUMNJAJU U TEORIJU ZAVJERE U HNL-U Čak četiri puta od uvođenja video tehnologije, u VAR sobi je bio upravo on...

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 05. ožujak 2020. 11:03

Poraz u Puli, kojemu je značajno doprinijela jedna sigurna greška i nekoliko dvojbenih odluka glavnog suca Marija Zebeca, odnosno njegovog pomoćnika u VAR sobi Gorana Gabrila, teško je pao ljudima u NK Osijek.

Njihov bijes bio je vidljiv još za vrijeme utakmice kod situacija u kojima je Zebec poništavao golove Ndockyta (potpuno neopravdano) i Lončara (dvojbena odluka), odnosno ignoriranja VAR-a na potencijalni kazneni udarac na Mariću.

Sve to naravno ne može sakriti činjenicu da Osijek ove zime igra užasno bljutavo i da je to vjerojatno i veći problem od sudačkih zakidanja i štete koju im suci nanose već drugi put u nastavku sezone. Osječani su već i ranije negodovali zbog činjenice da im je splitski sudac Goran Gabrilo ove sezone čak tri puta bio VAR sudac. Među ostalima i u Rijeci, kada se VAR nije aktivirao na kazneni udarac za Osijek u sudačkoj nadoknadi, a sada i u Puli.

Je li Osijek žrtva teorije zavjere, što bi se mogli zaključiti iz nekih neslužbenih razmišljanja ljudi u klubu, a koja korijene imaju u nekim događajima iz prošle godine. U rujnu je, naime, održan sastanak u trokutu HNS – ŽNS splitsko-dalmatinski i HNK Hajduk, a na temu suđenja i onih koji su odgovorni po tom pitanju.

Inicijativa Splićana tada bila je da se Gorana Gabrila postavi za novog člana sudačke komisije HNS-a umjesto Ante Kulušića. Nadalje, Gabrilo je ljetos maknut s liste sudaca Prve HNL i više ga se nije delegiralo. No, već ove zime ga se instaliralo među VAR suce. Četiri puta od uvođenja VAR-a upravo je Gabrilo u VAR sobi kada igraju Osječani. Na Rujevici se nije oglasio pri očitom igranju rukom Rijekina igrača Galovića kada je pravdu dijelio još jedan Splićanin Duje Strukan, a sada se dogodilo i ovo u Puli. Na obje utakmice takve su odluke utjecale na konačni ishod, pa se neki u Osijeku pitaju jesu li posljednji događaji slučajni?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 22:02