STIGAO ODGOVOR ŠUKERU

OGORČENJE NA ISTOKU HRVATSKE - SLAVONIJA DIGLA GLAS NAKON SPORNE SUDAČKE ODLUKE Igrači plakali u svlačionici pa prekrižili HNS: 'Teško je to gledati!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2017. 15:06

Inter se vratio na pobjednički kolosijek. U Zaprešiću je “pala” Cibalia (3:2), koja nije uspjela “ovjeriti” pobjedu nad Lokomotivom. Zaprešićani su, dakle, i treći put uzastopce svladali Vinkovčane, a briljirao je Vlatko Blažević, koji je od svojih pet prvenstvenih golova čak četiri zabio Cibaliji.

No, uzbudljiva utakmica mogla je otići i u drugom smjeru. Gosti iz Vinkovaca su na poluvremenu imali vodstvo 2:1, a onda se dogodio veliki preokret uz 'poklon bon' suca Gorana Pečarića.

U 50. minuti Ikić je bio u kontaktu s Postonjskim, a Pečarić je pokazao na bijelu točku. Veoma dvojbena situacija (simuliranje?), a nakon dogovaranja tko će preuzeti odgovornost, Andrić je realizirao najstrožu kaznu. U 68. minuti Milić je ostavio Cibaliju na cjedilu, naime nesmotreno je zaradio drugi žuti karton stoga je morao na prijevremeno tuširanje.

Potpuni preokret stigao je u 70. minuti, kada je Vlatko Blažević nakon kornera svladao Šubarića za veliko slavlje na klupi Zaprešićana i razočaranje kod gostiju.

Vinkovčani su ogorčeni, smatraju da su pokradeni, pa su se nakon utakmice svi igrači fotografirali s prekriženim znakom HNS-a. To je direktan odgovor predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru koji je prije nekoliko dana izjavio da je Slavonija iza njega i da tu ima bezrezervnu podršku

To očito nije tako jer su glas protiv Šukera prije Vinkovčana digli i u Vukovaru, gdje pokreću upravni postupak s objašnjenjem da je potpora predsjedniku HNS-a nevaljana i protuzakonita.

Trener Cibalije Mladen Bartolović je nakon susreta u Vinkovcima ovako opisao atmosferu u svlačionici:

"Što kazati nakon ovakve utakmice. Teško mi je bilo vidjeti neke igrače nakon susreta kako plaču, ali to je dio nogometa. Dobro smo krenuli u susret, na predah otišli sa prednošću, a u drugom dijelu smatram da su neke situacije odlučile utakmice. Kad to kažem mislim na penal, koji po meni nije postojao. Shodno tome moji su igrači ušli u nervozu i epilog je takav kakav jest. No, u suštini sam zadovoljan...".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:05