HNL

Olić za petak najavio svoj klasični angažman: 'Prolit ću znoja i za pet utakmica!'

AUTOR:
 • Davorin Olivari

 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2013. u 21:53

 • Sjećate li se one velike pobjede Hrvatske nad Turskom u Istanbulu? Turcima su presudili Šokci, Mario Mandžukić i Ivica Olić. Svojom silnom energijom i hrabrim srcem lomili su ih, povijali kao klasje na vjetru. Bila je to jedna od važnijih pobjeda Vatrenih koja je Bilićevu selekciju poslala na Europsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu.

  U petak je na programu opet jedna od krucijalnih utakmica Hrvatske, ogled godine, a u napadu će opet zaigrati Mandžo i Ola.

  - Izgleda da ćemo nas dvojica predvoditi napad. Što kazati? Svi ćemo dati sve od sebe i pokušati osvojiti ta tri boda, doći do toga velikog trijumfa. Osobno sam maksimalno spreman i našpanan, jedva čekam početak - kaže nam “stroj iz Davora”.

  Ivica Olić posebna je priča hrvatske reprezentacije, njegova fotografija sigurno će stajati u društvu svih velikana hrvatskog nogometa kao što su Boban ili Šuker. On je nogometaš koji daje iznimnu energiju, on je pokretač, spiritus movens, dobra vibracija, u Vatrenima ga svi zovu - dobri duh. Kod njega nikad nema predaje, i kad vam se čini da će izdahnuti nakon sve te silne trke, on opet iskoči u ubada kao škorpion.

  - Nećemo se lagati, ova utakmica sa Srbima je posebna, nije obična. U igri su tri boda, ali i mnogo toga više. Želimo razveseliti naše navijače, cijelu Hrvatsku.

  Pričao nam je Ola o sjajnoj atmosferi u nacionalnoj vrsti.

  - Divno je biti dio reprezentacije, osjećam da će petak biti zaista veliki dan. Znamo svoje kvalitete, imamo samopuzdanja, budite sigurni da ćemo dati sve od sebe, da ćemo na travnjaku pokazati sve najbolje što možemo.

  Ozljede su mu “pojele” dio karijere; gležanj desne noge, ligament desnog koljena, list, disk, ligament i menisk lijevog koljena, nos... Nikad se nije znao čuvati, ali uvijek se vraćao kao pobjednik, na velika vrata, i na svakom ogledu prolio je znoja za dvije utakmice.

  - Protiv Srbije prolit ću znoja i za pet utakmica!

  Veli da je potpuno zdrav, željan okršaja, velike partije.

  - Atmosfera će biti predivna, u zraku se osjeća miris spektakla.

  OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!