Gavranović
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
MODRI BINGO

ON JE APSOLUTNO DINAMOVA ‘KRAĐA DESETLJEĆA’! POKAZAO SE KAO PUN POGODAK 'Vidim se u Rusiji, bio bi to baš sjajan kraj velike sezone'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. svibanj 2018. 00:00

Možda zvuči nepravedno prema ostalima koji su došli i koji će doći, ali Dinamo je najveće pojačanje doveo na zimu. Mario Gavranović bio je maksimirski bingo, u to sad više nema nikakve sumnje. Krenuo je s onim promašenim kaznenim udarcem protiv Hajduka, u derbiju koji je Dinamo izgubio, međutim, ni u jednom trenutku ni on, ni itko u klubu nije sumnjao:

- Gavro nije sporan, on će taj promašaj nadoknaditi, sigurno.

I jest. Kad se sve zbroji, bio je najbolji kad je bilo najvažnije. Na Poljudu, u derbiju, gdje je Dinamo uzeo tri boda vrijedna naslova. I u Vinkovcima, gdje je njegov gol-instinkt došao do izražaja, osujetio je Savvasov potez i hladnokrvno zabio. Za Rabuzinovo Sunce, za duplu krunu.

Gavranović nije samo golgeter i napadač, on je onaj koji sve impresionira odnosom prema radu, profesionalizmom. Još jesenas kad je igrao u Rijeci i kad je znao da će doći u Dinamo, davao je sve na terenu, bio je najbolji strijelac kluba u Europi.

Koliko god mu to zamjerali na Rujevici, on je dao sve za Rijeku dok god je bio tamo. Dinamo je, mora se priznati, odigrao dobru igru. Dogovorio je Gavranovićev dolazak još ljetos, time pomalo i destabilizirao Rijeku, najvećeg suparnika. Nije Gavro igrao protiv Dinama u Maksimiru, bila je u pitanju ozljeda, koja je odmah dovedena u odnos s njegovim dolaskom u Dinamo.

Ključan potez

Na kraju, ispada da je Gavranovićev dolazak bio ključan potez Dinamova povratka dvostrukoj kruni. Da je čitavo vrijeme bio u Rijeci, tko zna kako bi se ovo prvenstvo odvrtjelo.

- Sretan sam s ovom dvostrukom krunom. Zato sam i došao u Dinamo, želim osvajati trofeje konstantno. Što sam planirao, to sam ostvario - rekao je Gavranović nakon finala Kupa.

Split, 220418. 
Stadion u Poljudu. 
Utakmica 31.kola Hrvatski telekom 1. HNL Hajduk- Dinamo. 
Na fotografiji: Mario Gavranovic, Zoran Nizic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Nikad nije rekao nijednu lošu riječ protiv Rijeke, dapače, uvijek ističe kako će mu ta sezona ostati u posebnom sjećanju. Ali, Dinamo mu je oduvijek bio želja, u obitelji su gotovo svi dinamovci, trofeji s Modrima za njega ipak imaju dodatnu vrijednost. Bez podcjenjivanja ikoga.

Tko zna, da Slaven Bilić svojevremeno nije imao napadačkih opcija, možda bi Gavranović u Rusiju išao kao hrvatski reprezentativac. No, u tom trenutku nije bio u prvom planu našem izborniku, koji mu je to iskreno rekao, prihvatio je Hitzfeldov poziv i sad je na pragu odlaska na SP u dresu švicarske reprezentacije.

- Krećemo s pripremama nas 27, a vjerujem da ću biti među 23 koji će ići u Rusiju. Ovo je odlična sezona, a odlazak na SP bio bi kruna svega toga - kazao je Gavranović u Vinkovcima.

Ima još jedna zanimljivost koja pokazuje koliki je Gavranović profesionalac. Naime, trener Nenad Bjelica htio mu je dati odmor po povratku s Mundijala, kad god to bilo, da si da oduška, mora se odmoriti nakon teške sezone. Međutim, Gavranović mu je odgovorio:

- Meni je dosta sedam dana, želim se što prije priključiti pripremama!

Dakle, s njim Bjelica neće imati problema, samo da bude zdrav, da ne bude ozljeda i iduća bi sezona mogla biti Gavranovićeva. Uzeli su igrača Rijeci, odšteta nije bila velika, oslabili rivala, ojačali sebe. U Dinamu su s njim doista baš pogodili.

Linker
16. travanj 2024 23:44