Španjolska grupacija Baskonia - Alaves kupila je nogometni klub Istru 1961, a za predsjednika je postavljen Branko Devide Vincenti dok je direktor Mikel Lauzurica Evolet
 Goran Sebelic / CROPIX CROPIX
UPALJENI SVI ALARMI

OPĆA MOBILIZACIJA U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU! Zbog vijesti iz Španjolske cijelo vodstvo kluba napustilo novogodišnju večeru i otputovalo iz Hrvatske...

ISTRA 1961 Vlasnik kluba pozvao operativce kluba s Drosine u bazu Baskonia-Alavesa kako bi razgovarali o budućnosti prvoligaša iz Pule
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. siječanj 2020. 18:18

Da se u pulskom prvoligašu zakuhala atmosfera nakon oprečnih najava o kadrovskim potezima (Uprava - sportski direktor), potvrđuje i odluka vlasnika da se svi operativci Istre 1961 pod hitno pojave u Baskiji.

Kreću pripreme

Tako su prvog dana siječnja predsjednik Branko Devide Vicenti, direktori Mikel Lauzurica, Darko Podnar, uz sportskog direktora Javiera Morana, otputovali u Vitoriju Gasteiz. Tamo su se u centrali Baskonia-Alavesa trebali sastati s vlasnikom kluba Joseanom Querejetom i sportskim direktorom Alavesa Sergiom Fernandezom.

To što se cijelu ekipu operativcu “diglo” s novogodišnje večere dovoljno govori o hitnosti teme i valjda želje vlasnika da uvede jasnu ideju i posljedično rad u sportskom sektoru. Do trenutka pisanja ovog teksta sastanci su bili u punom jeku i ne znamo još što se točno odlučilo za dalje.

Foto: Natasa Sundara / CROPIX
Natasa Sundara / CROPIX CROPIX

U petak će krenuti pripreme momčadi za drugi sezone. Trener Ivan Prelec obavit će prozivku za 25 igrača, među kojima neće biti još Fuentesa (oporavak od operacije do sredine siječnja), Majkića (oporavak od operacije do kraja siječnja), a prvog dana ni Lončara (posjekotina, dolazi u subotu).

Od prvog dana uključit će se oporavljeni Rafa Paez Aarona Sane i Octavio Paez. U pripreme će se uključiti juniori Burić, Bernobić, Sadiku, te po novim napucima trenera Preleca i Bibić te kadet Lisica.

Vrući stavovi

Na probu dolazi vratar iz Dugopolja Ćubić, što je vezano uz duži oporavak Majkića. Isto tako postoje indicije da je Istra već dogovorila transfer jednog poznatijeg vratara iz Prve HNL, a koji bi se u Puli trebao pojaviti u subotu.

Po menadžerskim informacijama, pouzdanim, Istra razgovara o povratku jednog bivšeg važnog oslonca Zeleno-žutih te s još dva prvoligaška napadačem. Što se tiče Marija Čužea, on će na pripreme s Dinamom, a ako ide na posudbu povratak u Pulu je jedna od opcija.

Naravno, sve te aktivnosti ovisne o epilogu “vrućeg” konfrontiranja stavova na sastanku u Vitoriji...

Linker
19. travanj 2024 22:54