Damir Krajac / CROPIX
6. KOLO HNL-A

OPET JE BILO UZBUDLJIVO U ZAPREŠIĆU! LOKOMOTIVA NAKON JUČERAŠNJEG KAOSA I PREKIDA UTAKMICE SLAVILA U 'DRUGOM POLUVREMENU' Pobjednika odlučio autogol

Nogometaši Lokomotive u susretu su 6. kola Prve HNL kao gosti svladali Inter u Zaprešić sa 2-1 (1-0). Susret u Zaprešiću u nedjelju je nastavljen od 39. minute, odnosno od trenutka kada je u subotu navečer bio prekinut zbog nestanka električne energije.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 15:00

Nakon subotnjih munja i gromova, te požara, jučer je u nastavku prekinutog dvoboja između Intera i Lokomotive zasjalo sunce. No, ono nije obasjalo zaprešićku družinu, koja je doživjela još jedan bolan poraz i nakon šest odigranih kola čvrsto je prkovana za samo dno prvenstvene ljestvice. Inter je kao i mnogo puta u ovoj sezoni imao više nego dovoljno prigoda da osvoji barem bod, ali po tko zna koji put Zaprešićane je pratio peh, ali isto tako i smušene reakcije obrane domaćina.

U nastavku dvoboja trener Žutih Samir Toplak prućio je umjesto ozlijeđenog Serderova, pomalo iznenađujuće, Kameruncu Tchuameniju, ali Kamerunac nije pokazao ništa, za razliku od Ivana Mamuta, koji je ušao u igru početkom drugog dijela i još jednom potvrdio da po kvaliteti ima apsolutno mjesta u prvoj 11-torici zaprešićkog prvoligaša. Kako se puno puta potvrdilo, jedna lasta ne čini proljeće, pa niti Mamut nije mogao sam donijeti domaćinu barem bod.

Zapresic, 240819.
Gradski stadion Zapresic.
Utakmica seniora 6. kola 1.HNL izmedju klubova NK Inter Zapresic i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: igraci u dimu cekaju odluku o nastavku igre.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Lokomotivu je prema pobjedi pogotkom pogurao veliki talent Lirim Kastratni pokazavši svu svoju nadarenost i talent koji posjeduje. Dragulju Lokosa posao je kod pogotka olakšao još jedna loša reakcija obrane Intera, iako je udarac Kastratija bio vrlo precizan. Žute je u igru vratio spomenuti Mamut, koji je bio apsolutno prvo ime domaćina. Visoki napadač Intera uputio je nekoliko opasniij udaraca prema golu Grbića a za odličnu prezentaciju Mamut je zasluženo nagrađen u 68. minuti kada je poentirao iz blizine.

Međutim, radost izabrana Samira Toplaka kratko je trajala. Slično kao i u dvoboju protiv Vraždina, nakon samo tri minute, zaprešićka družina ponovno se našla u zaostatku poslije nesretnog auto-gola mladog Solde. Do kraja dvoboja domaćini su pokušali sve da dođu barem do boda, teško zaustavljivi Mamut odlično je asistirao Postonjskom, koji je za korak bio prekratak da loptu ubaci u mrežu. U samoj završnici, doslovno u posljednjim trenucima utakmice, vratar Lokomotive Ivo Grbić istaknuo se sjajnom obranom oslije udarca Solde i tako sačuvao Lokomotivi sva tri boda.

Gosti su upisali drugu prvenstvenu pobjedu, a osim strijelca Katratia i vratara Grbića, svakako treba apostrofirati i vrhunskog znalca Budimira, koji će sasvim sigurno u nastavku prvenstva biti vrhunsko pojačanje za momčad iz Kajzerice. S druge strane crni tmurni oblaci nadvili su se nad Zaprešićem i momčad Intera morat će uložiti podosta truda da bi nekako pronašla put prema pobjedničkom kolosijeku koji se u ovom trenutku za Mazalovića i društvo doima poprilično daleko.​ Kako jedna nevolja ne dolazi sama, niti raspored nije saveznik Intera koji će u sljedećem kolu gostovati kod Rijeke na Rujevici, a nakon toga moglo bi uslijediti barem malo olakšanje zbog reprezentativne stanke u kojoj će zaprešićki sastav ipak imati barem dva tjedna mira da pronađe izlaz iz tunela.

Linker
16. travanj 2024 22:22