Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
POGREŠNA ODLUKA

OPET SU U DINAMU PROKLINJALI DAN KAD SU PUSTILI FRANKA ANDRIJAŠEVIĆA Nakon predstave Rijeke u Gradskom vrtu u Maksimiru imaju razloga za zabrinutost

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2017. 11:36

Opet su u plavom domu proklinjali dan kad su Franka Andrijaševića pustili na Rujevicu! Da nema visokih i debelih stadionskih zidova, vjerojatno bi se urlik čuo do vrha Sljemena. Naravno da u Maksimiru nitko nije želio službeno komentirati rezultat iz Gradskog vrta, ali u plavom domu trljali su ruke do drugog Andrijaševićeva gola u sam smiraj utakmice.

Mislili su da će već na startu proljeća smanjiti zaostatak u odnosu na Rijeku. Nakon subote, nedjelja je također trebala biti bila sretan dan za Modre. Ali čovjek kojeg su prepustili Rijeci, taj čudesni Franko, definitivno je uništio krasan vikend za dečke Ivajla Peteva! Maksimirski “give me five” zastao je zraku nakon što je lopta treći put ušla u Osijekovu mrežu, a nakon što je završio ogled u Osijeku, dinamovci su se samo mogli primiti za glavu.

Nakon one subotnje pobjede nad Farmaceutima neki su sumnjičavo vrtjeli glavom, pa čak i oni ljubitelji nogometa bliski klubu. Svi su zaključili isto, odnosno da će Modri morati ponuditi mnogo više ako žele sustići Rijeku. Ipak, nakon prvog poluvremena u Gradskom vrtu raspoloženje se promijenilo.

Oni koji su u subotu bili sumnjičavi, naglo su postali autori velikog optimizma, rasadnici vjere da će nedjelja možda biti odlučna bila kad se radi o raspletu HNL za ovu godinu. Bodovi koje je Rijeka mogla izgubiti u Osijeku možda su mogli biti presudni ne samo zbog činjenice da bi se Kekovu društvu Dinamo približio na razdaljinu “konjskog vrata”. Mnogi su držali da bi približavanje Dinama na četiri ili tri boda psihološki utjecalo na društvo s Rujevice, te da bi označilo i njihov polagani pad.

Nije se dogodilo, nakon predstave Rijeke u vrhunskoj utakmici, u Maksimiru su zabrinuti. Mnogo više nego prije jučerašnjeg dana. Jer da je Rijeka dobila u “običnoj” utakmici, možda bi razina zabrinutosti ostala ista. Ovako, svi znaju da ovakve pobjede kakvu je Rijeka ostvarila u Gradskom vrtu mogu biti fitilj nove velike motivacije i ubrizgavanja neviđenog samopouzdanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:20