Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

KOMENTAR SLAVENA ALFIREVIĆA ZA SD

OREŠČANIN JE RIJEŠIO RIJEČKO PROKLETSTVO Djeca koja su se rodila kad je Hajduk zadnji put svladao Rijeku na Poljudu sad već uvelike u školu idu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.04.2019. u 10:51

 • Sretan Uskrs, Hajduče! Na najbolji je način Hajduk proslavio, obilježio Veliku subotu i uskrsne praznike te i sam uskrsnuo u utrci prema Europi: nakon križnog puta prošlih utakmica protiv Dinama i Osijeka kad smo ga spremno "kamenovali", zbog nula postignutih golova i jednog jedinog boda od šest mogućih, piše Slaven Alfirević u komentaru za Slobodnu Dalmaciju.

  Onda je stigla Lokomotiva i jedva 1:0 pobjeda, a protiv Rijeke je trebalo protrljati oči da vidimo to što gledamo, je li to moguće, uskrsnuće Hajduka i potonuće rijeke ponornice, 4:0 protiv Rijeke koju Hajduk osam godina nije svladao u Poljudu.

  Cijela jedna epopeja nogometna je prošla od kolovoza 2011. godine kad su golove u 2:1 pobjedi Hajduka dali Andrić, Vukušić i Švrljuga, a na klupi "bijelih" sjedio Krasimir Balakov. Djeca koja su se rodila kad je Hajduk zadnji put svladao Rijeku u Poljudu sad već uvelike idu u školu.

   

  I onda je Hajduk ove večeri Velike subote ispratio Rijeku Igora Bišćana sa 4:0, naplatio im dio duga... Teško je reć s kamatama, jer jedna utakmica ne pokrije dugi niz bez pobjede, ali u ovih 4:0 je stalo i mnogo revanša za dugogodišnje frustracije, bilo je to baš nogometno šamaranje jedne momčadi koja je toliko boli zadala "bijelima" zadnjih sezona. Jurić, Barry u rašlje, dvaput Caktaš...

   

  Uskrsnuo je prije svih – Stanko Jurić, osjećali smo u najavi kako kuca čas za njega, samo nismo znali umjesto koga će mu Oreščanin konačno ukazati malo više povjerenja, njemu Splićaninu koj se nogometno profilirao u Dugopolju. Daleko od Hajdukove škole baluna.

  Na klupu je sjeo – pogađate - Ante Palaversa, dokazujući tako da Oreščaninu mladi hajdukovac već prodan u Manchester City nije najbolje "sjeo" u taktičkim zamislima. To je tako,makoliko šutjeli o tome, Oreščanin prvi. Pa šta ima veze, ako je to istina, jedan Tomislav Ivić nije "namirisao" Gudelja, a Ante Mladinić nijje baš cijenio reprezentativca Mišu Krstičevića. Dogodi se.

   

  Palaversa još nije spreman za napore kako ih Oreščanin vidi.

  I tako je Palaversa započeo - s klupe, a sve počasti je preuzeo Jurić, igrač koji je zablistaon kao da je baš on potpisao za Manchester City, kao da se u njemu krije neki novi Fernandinho, Gundogan ili Kevin de Bruyne. Briljirao, zabijao, asistirao, pogađao ne samo mrežu nego i okvir gola, vratnicu i gredu.

   

  Bila je to nadasve večer Stanka Jurića, njegova Velika subota.

   

  CIJELI KOMENTAR MOŽETE PROČITATI OVDJE.

    

  Iz drugih medija