screenshot
BORBA ZA EUROPU

OREŠČANIN NAJAVIO NEZGODNO GOSTOVANJE HAJDUKA 'Utakmica u Gorici bit će sukob stilova, oni su Atletico Madrid HNL-a'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 26. travanj 2019. 17:07

Siniša Oreščanin, trener Hajduka, na pressici prije gostovanja Gorice, pričao je, upitan da komentira činjenicu da s Goricom završava dio natjecanja u kojima su protivnici iz gornjeg dijela lige, a onda slijedi "laganini":

- Da, Gorica, gornji dio završava, ali pokušavam izbjeć takvo razmišljanje, ali prelistam novine i vidim da smo maltene drugi. Polako... Ne zaboravimo kako smo došli do ove pozicije... Ima još pet poslije Gorice, u našem planiranju matematike za ušuljavanje u Europu dobro stojimo i svaki bod nam je veća zaliha.

- Nemojte krivo shvatit da je bod u Gorici dobar, ići ćemo na sva tri. I neće poslije u svibnju bit laganica. Bilo je ušuljavanje, a sad smo se dobrano popeli. Ali, polako, nismo još ništa uradili.

Oreščanin opširno odgovara, nastavio je:

- Pokušavamo bit vrlo ponizni, mi jesmo svoj stil nametnuli i vrlo teško se protiv nas ekipe odlučuju igrat. Oni će nas pokušat iskontrirat. Tranzicija je njihova dobra i imaju referentnu točku u Zwolinskom.

Prebacili smo, dakle, teren na Goricu, s kolegom Sergejom Jakirovićem Oreščanin je gotovo susjed u Sesvetama, dobri su, a sretali su se i na drugoligaškim terenima (Hajduk II – Sesvete). O Gorici smo nastavili:

- Zadnje dvije u Gorici igrali su jako dobro, ali mi smo u boljem stanju nego Rijeka i Belupu s kojima su igrali u zadnje vrijeme. Shvatit će to oni...

Gorica je dala u zadnje dvije kod kuće šest golova, Lovrić i Zwolinski su dali ukupno 20 golova, 12 plus osam. Kako im posvetit pozornost, pitali smo?

- Naša momčadska faza obrane je jako dobra, da ne ureknem, da kucnem o drvo. A prije svake utakmice se pikiraju protivnički igrači, vodimo računa i poštujemo. Imaju jako dobru sezonu, gospodin Jakirović radi jako dobro svoj posao, uigran i profiliran su sastav, sasvim drugačijeg stila, obrana i brza tranzicija i bit će to sukob stilova. Gorica je za HNL Atletico Madrid.

Danijel Bartolic / CROPIX
CROPIX

Znači li to da ćemo gledat dvoboj Simeone - Guardiola?

- Ne bih to tako rekao – nije prihvatio Oreščanin da ga se komparira s trenerom "tika-take" i promišljanja igre kroz posjed baluna i naglašena kombiniranja.

I onda malo uopćeno:

- Zahtjevna i teška utakmica nas čeka sutra.

Košarkaši s Gripa su obračunali s Goricom, 30 razlike nakon tri poraza. Revanš i osveta. Hajduk nije svladao Goricu u tri utakmice, hoćete li tragom košarkaša?

- Nisam znao za košarku, pardon, ne pratim. Utakmica će biti neizvjesna, ima i domaćin i planove i ciljeve, ali mi smo u dobrom ritmu.

Kako izbjeći da nakon Rijeke ne padnete u euforiju, mi uvijek rado padamo u afan nakon takvih pobjeda. Uostalom, znate li što je afan?

- Ne...

Padamo rado u nesvijest...

- A da... Pa, znam za euforiju da lako obuzme, ali na svoj način funkcioniramo, nismo potencirali uspjeh. Dobro nam se Rijeka otvorila, gol u početku pomogne. Analizirali smo sve... I Goricu u ranijem dijelu proljeća smo iznova gledali, kad je bilo 0:0, nije bilo toliko loše, uz buru i sve to, mi smo sve tu kontrolirali, ali znam da ljudima ide na živce kad kažem da smo utakmicu kontrolirali, a ne bude golova, ni puno šansi.

I za kraj:

- Imali smo tjedan najnormalniji, maknuli smo se od Rijeke, treba zaokružiti posao ulaska u Europu. Nema Vučura, Juranovića i samo ovom prilikom još i Borje Lopeza, on će se priključiti radu idući tjedan, sad nije spreman, ništa strašno – pomalo je tajnovit Oreščanin kakva je to ozljeda sad snašla Borju Lopeza, nije ni protiv Rijeke bio pričuva, ali ni najmanje nije Lopez bio ni tema, a još manje u fokusu razmišljanja.

Borja Lopez nije nenadoknadiv, makar u zadnje vrijeme nije igrao loše.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:35