Tom Dubravec/ CROPIX
KOMENTIRA JURICA RADIĆ

OREŠČANIN U SLIČNOJ SITUACIJI KAO I VULIĆ Nedopustivo je da su se čak dva važna igrača Hajduka sama eliminirala s derbija protiv Dinama

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. prosinac 2018. 09:26

Po čemu ćemo pamtiti utakmicu Hajduka s Istrom u kojoj su Bijeli u subotu slavili s 3:1? Po činjenici da je zadnja bez gledatelja. I pritom ćemo zaista vjerovati da je zadnja. Ne posljednja od četiri susreta kazne, nego zadnja u takvom ambijentu. Dva je mjeseca već Poljud zatvoren za gledatelje, a kada se praznim tribinama dodaju bura i hladnoća, onda nogomet ne izgleda kao najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Hajduk se s Istrom namučio, ali je na kraju Oreščanin startao kao i Vulić prije tri mjeseca: s dvije pobjede kontra Rudeša i Istre. Ono što je slično kod obaju trenera jest i činjenica da se ponovno otvara pitanje kapetana.

Juranović je, uz Ivanovskog, zaradio treći žuti karton i tako sebi priuštio nešto dulje praznike. Oba su igrača dobila po treći žuti zbog nesportskog ponašanja, zaista nedopustivo, ali o tome neka debatiraju uprava i struka s Poljuda. Nakon Juranovićeve “samoeliminacije” s derbija pitanje je tko je novi kapetan. Sve upućuje na povratak Caktaša u ulogu kapetana jer je u posljednje tri utakmice on najbolji igrač Bijelih, od Oreščaninova dolaska igra u kontinuitetu. Igra dobro i, što je najbitnije, nema ozljeda. Nema Oreščanin velik izbor, ali razgovorom je podigao Caktaša, pa će zajedno doći do spoznaje tko bi trebao ponijeti kapetansku traku na Maksimiru - ili iskusni Caktaš ili netko od mladih igrača koje klub smatra svojim projektom.

Brzo ćemo znati tko je novi (ili stari) kapetan Bijelih, a do tada Oreščanin bilježi novi pomak prema vrhu. Ali kako i sam reče - derbi će pokazati kako bi se mogli ušuljati prema Europi.

Svaka nova pobjeda - a pet su ih hajdukovci samo uzeli ove sezone - drži Hajduk u nadi da naljeto neće pobjeći još jedan izlazak u eurokvalifikacije. Maksimir će svakako pokazati koji je Hajdukov put za proljeće, jer utakmice s Istrom i Rudešom nisu pokazatelj snage momčadi. Osijek smo nakon Rudeša ocijenili kao susret u kojem se Bijeli trebaju potvrditi, ali nismo iz tog dvoboja dobili pozitivni odgovor. S Istrom je u drugom poluvremenu bilo dobrih razdoblja, ali ako ćemo i dalje biti budni i trezveni, Alavesova je hrvatska kolonija i previše namučila Hajduk koji stremi Europi. Imaju Bijeli još prostora za napredak...

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:28