Damir Krajac / CROPIX
HAJDUK ODLAZI NA PRIPREME

OREŠČANIN UOČI PUTA U TURSKU OTKRIO CILJEVE, ALI PROGOVORIO I O MOGUĆIM DOLASCIMA 'Puno bismo mi toga željeli, ali...tražimo igrače ispod radara'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. siječanj 2019. 13:33

Za manje od mjesec dana počinje prvenstvo, a hajdukovci uskoro polaze na 16-odnevne pripreme u Tursku. Belek pored Antalije prva je stepenica u stvaranju momčadi koja se nada kako će proljeće biti uspješnije od jeseni. Ruku na srce, i nije to neka posebna i neostvariva želja kada se sjetimo da su Bijeli jesen završili na šestoj poziciji. Ali, protiv činjenica se ne može. Isključivo se može raditi da se progres realizira, da se ostvari ideja napretka, bez obzira koliko skroman cilj bio.

- Klasika je šest tjedana za pripremno razdoblje, ali nemamo toliko vremena, imamo četiri tjedna koja smo koncipirali za uigravanje momčadi. Želja nam je da u konačnici budemo spremi za fajt u Osijeku na startu prvenstva – kazao je trener Bijelih.

Za početak priprema Oreščanin nastavlja gdje je stao u prosincu.

Naslanjamo se na igru s kraja jeseni – naglasio je strateg Hajduka.

Zagreb, 011218.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U Tursku će Oreščanin povesti širii kadar od 30-ak igrača koji će primarno raditi s loptom. Nema dugih trčanja i akumuliranja snage.

- Ne, nema suhih treninga. Fokus je na radu s loptom - naglasio je trener Siniša Oreščanin u premijernom ovogodišnjem druženju s predstavnicima medija.

Glavno je pitanje pred odlazak u Tursku što je Oreščaninov cilj na proljeće. Razvijati mladu momčad ili juriti rezultat ?

- Bilo bi najljepše kada bi oba cilja ostvarili. I razvoj maldih i rezultat. Jasno je da se želimo ušuljati u Europu. Ili bolje rečeno, probat ćemo se ušuljati u Europu. U momčad smo uključili nekoliko mladih igrača s ciljem da se na njih računa u budućnosti.

Hajduk bi stopera i napadača.

- Puno bismo mi toga željeli, ali imamo takvu platežnu moć kakvu imamo. Pa tražimo igrače ispod radara. Htjeli bi nosioce u linijama, ali lako je to reći.

Osvrnuo se Oreščanin i na ponude koje su počele stizati na poljudsku adresu. Jasno, ponude za igrače iz hajdukove produkcije.

- Ponude su samo potvrda sustavnog rada u Akademiji, jer tek će se u budućnosti vidjeti što se radi u Akademiji - ponosno je kazao Oreščanin koji je također radio u omladinskom pogonu Hajduka prije nego li je postao trener prve momčadi Bijelih

Ali, razvidno je da nije jednostavno napraviti momčad koja će biti jeftinija, a ujedno i kvalitetnija. Za početak, puno je mladih igrača priključeno prvoj momčadi.

- Takvu zadaću gledam kao izazov, jer svi se imaju pravo nametnuti. Oni koji neće moći igrati u prvoj momčadi, igrat će za B momčadi. Moj stožer i ja shvatili smo to kao izazov kojem se jako veselimo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:48