Ivan Peric / CROPIX
NERAZUMLJIVA ODLUKA

ORILO SE 'LOPOVI, LOPOVI', A ONDA SU PREGLEDALI SNIMKU Kako je Osijekov napadač zbog poteza u zadnjoj minuti okršaja s Dinamom izazvao velike kritike

Piše: Darko RužićObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 15:28

Sportski direktor Alen Petrović ne odustaje od svojih načela da o prijelaznom roku ni riječ ne izgovori dok se neki posao, transfer, ne dovede do samog kraja. Ulazni ili izlazni. Jednako. No, na upit je li točno da je Osijek odbio ponudu za transfer Mirka Marića u Tursku pokazao je začuđenost. Kao, kako ste saznali... Nešto jesmo, ali ne baš sve, do ušiju nam nije doprlo ime kluba koji je istresao ponudu od 2,5 milijuna eura.

- Nemam komentar - rekao je Petrović.

Osijek, 141118. U Gradskom vrtu predstavljena su dva nova igraca NK Osijeka koji dolaze iz osjecke druge ekipe, a ovo im je prvi profesionalni ugovor. Na fotografiji: Alen Petrovic sportski direktor NK Osijeka. Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

A ako ništa drugo onda nam je znakovito bilo klimanje glavom predsjednika kluba Ivana Meštrovića koji je sve čuo i na neki način signalizirao potvrdu ponude za Marića koju Osijek nije prihvatio.

Inače, da je Mirko Marić najopasniji i u prošlom prvenstvu najbolji strijelac Bijelo-plavih dobro je poznato. Ima igračke kvalitete za prave stvari. Međutim, kao glumac ne bi prošao ni na amaterskoj sceni. To mu ne ide i bolje da se glume okani.

Naime, u 90. je minuti simulirao prekršaj za najtežu kaznu i svojim potezom naelektrizirao atmosferu u Gradskom vrtu do te mjere da je s tribina odzvanjalo “lopovi, lopovi...”, a ne treba pojašnjavati na čiju adresu. Čak je i predsjednik Osijeka Ivan Meštrović uzavrelih emocija iz lože sišao na atletsku stazu da bi rekao sucima što o (ne)spornom trenutku misli.

Osijek, 270419. 
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 31. kola 1. HT lige Osijek - Dinamo. 
Na fotografiji: Ivan Mestrovic. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Predsjednik Nk Osijek Ivan Meštrović

A sve je zakuhao Marić. Mogao je pokušati svladati Livakovića, bio je za to u dobroj poziciji, mogao je poslužiti Mancea koji je pratio njegov ulazak u kazneni prostor gostiju, mogao je... a izabrao je ono što nije ni trebao ni smio.

Odglumio je da je nad njim načinjen prekršaj, a nije, pa je u prvom redu upropastio iznimno izglednu prigodu da Dinamo usmjeri u poraz, a onda još i za svoju glumu “inkasirao” žuti karton.

Osijek, 190719
.Stadion Gradski vrt. 1.Kolo Maxtv 1HNL. 
Nogometna utakmica NK Osijek-NK Slaven Belupo
Na fotografiji: Mirko Maric
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

Strasti su se ipak smirile, jer višekratno pregledavanje snimke događaja nedvojbeno su za pravo dale sucu Zebecu, a kritike okretale prema Mariću.

Iako, netko se u gužvi u VIP salonu glasno zapitao: “Baš bih volio znati što bi majstor dosudio da se takva situacija dogodila pred Osijekovim vratima...”

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:58