Vlado Kos / CROPIX
POGLED NA STATISTIKU

OSIJEK JE U SUBOTU PREKINUO POST DUG VIŠE OD PET GODINA Bijelo-plavi rijetko kad pobjeđuju Dinamo u Gradskom vrtu

Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. travanj 2019. 12:31

Prije jučerašnjeg sraza i poraza Dinama (2:1), čak su 41 put igrali Osijek i Modri u Gradskom vrtu u Prvoj HNL. A domaćini, Bijelo-plavi, pri tome su samo četiri puta uspjeli ostvariti pobjede.

Kada ih ima toliko malo, lako se i pamte. Prvi puta s Osječani slavili 23. studenoga 2003. rezultatom 3:2 pogocima Josipa Milardovića, Gorana Ljubojevića i Stjepana Jukića, dok su strijelci za Dinamo bili Niko Kranjčar i Goce Sedloski. Trener domaćina bio je Branko Karačić.

Dvije godine kasnije, 30. srpnja 2005., pogotkom Josipa Balatinca slavili su Osječani pod vodstvom Ive Šuška, a onda su na novu pobjedu čekali dugo, do 10. veljače 2013. godine, kada je momčad koju je vodio Stanko Mršić pobijedila Modre 2:1, pogocima Branka Vrgoča i Domagoja Pušića, koji je i danas u kadru Bijelo-plavih. I naposljetku, četvrtu su pobjedu igrači Osijeka izborili 30. ožujka 2014. godine. Trener im je tada bio Tomislav Rukavina. Bilo je 3:2, a golove su za Osijek postigli Danijel Cesarec 2 i Josip Mišić 1.

Travanj je mjesec na izmaku, a od posljednje pobjede Bijelo-plavih nad Dinamom u Gradskom vrtu prošlo je malo više od pet godina. Dominacija današnjih gostiju nad Osijekom i inače je velika, bez obzira igra li se u gradu na Dravi ili u Maksimiru, u prvenstvu ili Kupu. Ali, unatoč tome, na osječkom je stadionu uvijek bilo zanimljivo i čak i u brojnim pobjedama Dinama rezultatski vrlo tijesno.

Malo aktera slavlja u Gradskom vrtu iz 2014.

Od aktera posljednje pobjede nad Dinamom u Gradskom vrtu u sastavima današnjih momčadi ostali su samo malobrojni. Osijekov igrački kadar još popunjavaju samo Marko Malenica, Domagoj Pušić, Tomislav Šorša i Marko Dugandžić. Dinamov, pak, Arijan Ademi i Marko Lešković, koji je tada bio Bijelo-plavi. Malo ih je ostalo s obje strane, u redovima Modrih i manje nego među Bijelo-plavima, a objektivno, davno je to bilo, prije više od pet godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:18