Foto: Vlado Kos / CROPIX
21. KOLO PRVE HNL

OSIJEK TEŠKOM MUKOM DO POBJEDE PROTIV ISTRE Presudio je gol Abazaja, Zekićeva momčad se vratila na drugo mjesto

Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2019. 18:01

Nogometaši Osijeka pobijedili su u utakmici 21. kola Prve HNL Istru 1961 sa 1-0. Jedini gol na susretu zabio je Abazaj u 68. minuti.

Dugo je trajala akcija domaćih iz koje su poentirali.

Lopa je odigrao loptu za Lončara, ovaj za Marića a on iz sredine proslijedio lijevo do Abazaja koji je naciljao nogom malu mrežicu u suprotnom donjem kutu i postigao pogodak koji vratar Čondrić nije mogao obraniti.

Poticajna je bila spoznaja Bijelo-plavima uoči ogleda s gostima iz Pule da su im glavni konkurenti u borbi za drugo mjesto, a i sva ona mjesta koja osiguravaju Europu, u svojim nastupima osvojili samo po jedan bod.

Dodatni im je to donijelo motiv, jer pobjeda nad Istrom 1961 značila bi da su Rijeci odmakli za bod i ponovno preuzeli drugo mjesto na tablici, a četvrtoj Lokomotivi pobjegli za pet. Znala je Istra 1961 u prošlosti, iako ima daleko lošiji omjer u međusobnim odmjeravanjem snaga, i te kako namučiti Osječane. I to je učinila.

Do pobjede i bodova domaćin je došao teškom mukom.

OSIJEK - ISTRA 1961 1:0 (Abazaj 68')

Osijek: Malenica - Grgić, Škorić, Gutieri, Janža - Bočkaj, D. Lončar, Lopa (od 82. Ćavar) - Boban (od 56. Abazaj), Marić, Henty (od 56. Pilj).

Trener: Zoran Zekić.

Istra 1961: Čondrić - Grujević, Rodriguez, Bosančić, Pavić - Regan, Gomes (od 69. S.Lončar) - Sane (od 86. Iglesias), Ndi, Maicon (od 65. Jordan) - Perić-Komšić.

Trener: Krunoslav Rendulić.

Sudac: Ivan Vučković

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:29