Vlado Kos / CROPIX
18. KOLO HNL-A

OSIJEK UVJERLJIVO POBIJEDIO LOKOMOTIVU U NEMOGUĆIM UVJETIMA Zagrepčani nemoćni u drugom dijelu s igračem manje, vraćaju se dobro napunjene mreže

Osijek je u 18. kolu HNL-a dočekao Lokomotivu koja već dugo nije bila u tako oslabljena. U Gradskom vrtu nisu igrali brojni prvotimci, Osječani su to iskoristili i do vrha napunili mrežu Lokosa. Rezultat je bio 4:0, a golove su zabijali Marić, Pilj, Kleinheisler i Bočkaj.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. prosinac 2019. 16:01

OSIJEK - LOKOMOTIVA 4:0 (Marić 55' p., Pilj 78', Kleinheisler 82', Bočkaj 90'+1')

OSIJEK (3-4-3): Ivušić - Škorić, Majstorović, Šutalo - Silva, Kleinheisler (od 86. Špoljarić), Žaper, Talys - Ndockyt (od 67. Bočkaj), Marić, Lopa (od 45. Pilj)

Trener: Ivica Kulešević

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić - Moharrami, Mersinaj, Petrak, Marković - Jakić (od 89. Majić), Cokaj - Kastrati, Tolić (od 66. Drožđek), Uzuni - Tuci (od 74. Halilović)

Trener: Goran Tomić

OSIJEK, stadion Gradski vrt Gledatelja: 1.533 Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Magla je prekrila veći dio Hrvatske. I osječki Gradski vrt. Ali, igrati se moglo. Na travnjaku od jednih do drugih vrata igrači su vidjeli sve. S tribina pak gledatelji puno manje. Kad je lopta bila na suprotnoj strani nagađali su što se događa. Bilo je i šala, dovikivanja, "mislim da je lopta otišla u korner", ili, "čini se da je netko loptu izbacio glavom"... A u loži osječkog stadiona bio je i bivši trener Bijelo-plavih Zoran Zekić koji je trenutačno na odmoru jer je u Moldaviji kraj sezone. Znano je, tamo je sa svojim novim klubom Šerifom osvojio i naslov prvaka i pobjednika kupa. Prije početka utakmice uprizorena je i mala svečanost kojom je prigodom Dmitro Lopa primio poklon iz ruku glavnog klupskog skauta Marina Skendera za stotu odigranu utakmicu u majici Osijeka.

Niti jedan od aktera derbija nije bio u mogućnosti izvesti svoj najbolji sastav. Kod domaćina je izostao ozlijeđeni Mance, a na klupi za pričuve ostao još nepotpuno spremni Bočkaj. U kadru Lokomotive nisu bili Samir, Kolinger i Karačić. Više je gost bio oslabljen. Čak i s malim je brojem igrača došao u Osijek. Na klupi za pričuve je Lokomotiva imala samo šestoricu u zapisnik upisanih, a Osijek kako je to omogućeno pravilima svih predviđenih dvanaest.

U magli su se početkom igre domaćini bolje snalazili. Prebacili su težište događaja na polovicu igrališta gdje su bila vrata gostiju. Zaradili su pri tome i poneki udarac iz kuta, ali ne i izglednu prigodu. Na prvi udarac u okvir vrata čekalo se do 24. minute kada je to učinio Kleinheisler s više od dvadeset metara, ali lopta je završila u naručju vratara Lokomotive Grbića. Lokomotiva je zaprijetila preko brzonogog Kastratija u 30. minuti, ali čuvar mreže Ivušić je na vrijeme istrčao daleko od svojih vrata i požrtvovno nogom loptu izbacio iz igrališta. Nedugo zatim je i vratar Grbić obranio udarac Marića pa iako se s tribina to i nije vidjelo na igralištu se ipak odvijalo zanimljivo nadmetanje. Što se nas izvjestitelja tiče, udaljeni prilično od travnjaka vidjeli smo što se zbiva i manje od gledatelja bliže ogradi igrališta. Palo nam je na pamet izvješće zbog toga završiti napomenom kako za točnost otpravka ne odgovaramo.

Pred odlazak na odmor Lokomotiva je postala nešto angažiranija u napadu, a Kastrati je u 44. minuti uputio snažan udarac s desne strane koji je Ivušić sigurno zaustavio. U nastavak igre Osijek je ušao s jednom izmjenom. Lopu je u njegovom sastavu zamijenio Pilj. Živnuo je napad domaćih, a u 55. minuti i urodio plodom pogotkom Mirka Marića s bijele točke.

A Lokomotivu je snašla i nova nevolja u 62. minuti kada je zbog preoštrog starta Kastrati zaradio drugi žuti karton i isključenje. S igračem manje više se nije uspjela ozbiljnije nametnuti svom domaćinu i prijetiti njegovom vodstvu. Povećao je čak što više Osijek svoju prednost pogotkom Pilja uz sjajnu asistenciju Marića. U 82. minuti je mrežu Lokomotive zatresao Kleinheisler, a onda još i Bočkaj pa je Osijek izborio visoku i zasluženu pobjedu.

OSIJEK - LOKOMOTIVA 4:0 (Marić 55' p., Pilj 78', Kleinheisler 82', Bočkaj 90'+1')

OSIJEK: Ivušić - Talys, Majstorović, Škorić, Šutalo, Igor Silva - Ndockyt, Žaper, Kleinheisler - Lopa, Marić

LOKOMOTIVA: Grbić - Marković, Mersinaj, Petrak, Moharrami - Cokaj, Jakić - Uzuni, Tolić, Kastrati - Tuci

---------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - GOOOL! Bočkaj je pobjegao gostujućoj obrani i - za njega neuobičajeno - desnom nogom zatresao mrežu s desetak metara iskosa! S velikih 4:0 Osijek izlazi kao pobjednik i sudac Bebek odmah je odsvirao kraj...

90' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

90' - Posljednji put mijenja i Goran Tomić. Umjesto Jakića u igri je Josip Majić.

86' - Posljednja zamjena kod Osječana. Pljeskom je ispraćen Kleinheisler, zamijenit će ga Josip Špoljarić.

82' - GOOOL! Popustila je obrana zagrebačke momčadi, mađarski veznjak Lazslo Kleinheisler odigrao je dupli pas s Mirkom Marićem i zatim zatresao mrežu pored nemoćnog Grbića!

78' - GOOOL! Izvrsnu akciju Osječana okrunio je Marin Pilj nakon asistencije Mirka Marića i teško će sada Lokosi nadoknaditi taj zaostatak... Osijek na Gradskome vrtu vodi 2:0!

75' - Dobro je pucao Bočkaj, prebacio je i živi zid, ali nije uspio zatresti Grbićevu mrežu.

74' - Drugi put mijenja Tomić. Izašao je Indrit Tuci, u igri je Dino Halilović.

74' - Mersinaj je napravio prekršaj u zoni udarca i pritom zaradio živi karton. Izvest će to Petar Bočkaj, specijalac za slobodnjake.

67' - Oduševljenje na tribinama Gradskoga vrta... ušao je Petar Bočkaj umjesto Ndockyta.

66' - Prva zamjena kod Lokomotive. Ušao je Domagoj Drožđek umjesto Marka Tolića.

62' - CRVENI KARTON ZA LOKOSE! Kastrati je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, i gosti su - osim rezultatskog minusa - ostali i s igračem manje!

55' - GOOOL! Marić je siguran realizator - Grbić u jednu, lopta u drugu stranu!

54' - JEDANAESTERAC ZA OSIJEK! Petrak je igrao rukom u svom šesnaestercu i sudac Bebek odmah je pokazao na bijelu točku!

48' - Drugi 'požutjeli' igrač je Myrto Uzuni zbog prekršaja s leđa na Igoru Silvi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Gradskome vrtu. I dalje gusta magla otežava igranje. Kulešević je napravio jednu izmjenu u osječkoj momčadi, Lopa je ostao u svlačionici, zamijenit će ga Marin Pilj.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Ivan Bebek šalje igrače u svlačionicu.

29' - Lokomotiva je ostala bez još jednog igrača, ali u sljedećoj utakmici. Kastrati je dobio žuti karton, to mu je treći akumulirani i za njega je polusezona završena, neće moći igrati u zadnjem kolu protiv Dinama na Maksimiru.

20' - Uspavana utakmica zasad u Osijeku. U prvih dvadeset minuta Osijek i Lokomotiva nisu napravili niti jednu priliku.

5' - I dalje traje početno ispitivanje u Gradskom vrtu. Baš kao i jučer u Zaprešiću, vidljivost otežava gusta magla.

1' - Utakmica je počela, Lokosi su po najavama znatno oslabljeni, na kraju ne igra ni Karačić čiji je nastup bio dvojben, u sastavu Osijeka ipak nema Bočkaja.

---------------------------------------------

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 06:02