Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
ISTINSKO POJAČANJE BIJELO-PLAVIH

OSIJEKOV NAPADAČ KOJI JE SRUŠIO DINAMO ZBOG SMRTI BRATA EMOTIVNO PROŽIVLJAVA SEZONU 'Svaku utakmicu i gol posvećujem ocu i bratu kojih nema'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 21. travanj 2018. 14:04

Damir Vuica, Josip Knežević i Gabrijel Boban. Kada biste na nekom kvizu postavili pitanje što, osim činjenice da su sva trojica bili ili jesu nogometaši Osijeka, povezuje ovu trojicu igrača vjerojatno bi samo navijači Osijeka i najzagriženiji fanatici nogometne statistike znali odgovor.

A on glasi: "Dali su golove za Osijekove pobjede nad Dinamom na Maksimiru!" Sva tri puta bilo je 0-1 i to su, naravno, jedina tri osječka slavlja u "modrom brlogu". Posljednji, otprije tri dana, potpisuje "velička gromada", kako bi se slobodno moglo opisati Bobana, poniklog u Velikoj, pod padinama Papuka i tamošnjeg bogatog kamenoloma. On je zabio gol, a Marko Malenica na drugoj strani zaključao osječku bravu i odletiše tri boda prema Osijeku za novu i neočekivanu neizvjesnost u HNL-u. Ime prvaka još nije riješeno.

- To i nije naša briga. Igramo za sebe i naš bolji plasman, jedino nam je žao što i sami nismo u igri za titulu - kaže nam Gabrijel iz Rijeke s medicinskog stola, dok mu je fizioterapeut tretirao ranjene zglobove, kao neugodnu uspomenu na "britke" Dinamove stopere. Posebno je žestok bio start Rrahmanija, kojeg Ivan Bebek nije okarakterizirao ni kao prekršaj.

- Boli prilično, ali vjerujem da ću biti spreman za Rijeku - poručuje stasiti Osijekov krilni napadač, u posljednje vrijeme najkonstantniji, samim time i najbolji igrač "bijelo-plavih".

Njegov uspon dodatno je veličanstven s obzirom na veliku tragediju koja je prije nešto više od tri tjedna pogodila Gabrijela i njegovu obitelj kada je na nogometnom travnjaku od srčanog udara preminuo njegov brat Bruno, nogometaš Marsonije. Mladić u naponu životne i nogometne snage, kojem je nešto stariji Gabrijel bio i nogometni uzor.

- Tugu nosimo u sebi, ali mi koji smo ostali moramo nastaviti živjeti i raditi. Osobno to moram i zbog brata i zbog oca (preminuo prije godinu i pol dana, op.p.), koji su bili, a i sada su, moji najveći navijači i svaku utakmicu, svaki gol posvećujem njima - ističe mladić, koji je u nogometu, među prijateljima i kolegama u Gradskom vrtu, pronašao jedan od načina kako prevladati tužne i turobne trenutke, posljedice gubitka voljenog brata. Ono što osjeća zna samo on. Mi, sa strane, pak vidimo neustrašivog jurišnika na suparničke obrane. Pitamo ga, boji li se ipak.

- Nitko od nas na to ne može utjecati, nego samo Bog. Možemo biti najzdraviji, ali kad On odluči, jednostavno ideš gore. Osobno nisam imao problema ni prije, a i sada smo, nakon Brunine smrti, svi u Osijeku išli na kardiološki pregled, obavili UZV srca... i s te strane je sve u redu. Na neke druge stvari, ponavljam, ne možemo utjecati - istaknuo je Gabrijel, koji je bio ključni igrač Osijeka u oba zadnja dvoboja i pobjede nad Istrom i Dinamom.

- Svaka pobjeda nad Dinamom je velika, ali mi smo na Maksimir i došli po bodove, znali smo što nam je činiti i to smo i ostvarili. Svatko, od Malenice na golu do nas u napadu i dečki na klupi na čelu sa strukom, dao je svoj doprinos za zasluženu pobjedu - istaknuo je Boban.

Međutim, subota nudi novi derbi. Ovaj put na Rujevici, gdje je Osijek slavio jesenas. Štoviše, ove sezone svladao je Rijeku sva tri puta, ali Kekova momčad ovog je proljeća vjerojatno najbolja u ligi.

- Pobjeda na Maksimiru dala nam je samopouzdanje, iako znamo što nas čeka na Rujevici, gdje je uvijek teško. Rijeka je dobra i opasna, ali mi se još nismo predali i nemamo namjeru odustati od borbe za višu poziciju od trenutne četvrte. Dok god imamo šansu, borit ćemo se. Čeka nas velika utakmica, veliki protivnik, ali idemo s istim receptom kao i protiv Dinama - zaključio je Boban, koji napokon Osijeku daje ono zbog čega je prije dvije godine doveden.

Dugo se tražio, ali ovog proljeća pokazuje da je istinsko pojačanje "bijelo-plavih".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 12:18