Foto: Vlado Kos / CROPIX
'URBI ET ORBI'

OSIJEKOV PREDSJEDNIK JASNO PORUČIO 'Kumulativno gledano najbolji smo klub u Hrvatskoj – igramo Europu, gradimo kamp i stadion...a na Zekića ne dam'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 17. ožujak 2018. 09:13

Kriza igre, a onda i rezultata u susretima protiv objektivno slabijih protivnika što je kulminiralo ovotjednim domaćim remijem s Interom, izazvali su dosta nezadovoljstva na Gradskom vrtu i mučnu atmosferu kojoj se do prije nekog vremena malo tko nadao.

Sasvim dovoljno da se ključni čovjek osječke nogometne renesanse, suvlasnik i predsjednik kluba Ivan Meštrović odluči za svoj „Urbi et orbi“ i pošalje poruku svima kako ne može prihvatiti toliku količinu nezadovoljstva i negativne energije.

- Ne podržavam sintagmu da smo u krizi. Kumulativno gledano mi smo klub broj jedan u Hrvatskoj. Pri tome mislim na sportski rezultat kombiniran sa gradnjom kampa i stadiona, marketinškim ugovorima i pozitivnim PR-om koji ga prati. Rezultat prve momčadi jest jedan od najbitnijih elemenata, ali ne i jedini. No, treba reći da je Osijek na današnji dan nakon 24 kola ima drugi najbolji rezultat unazad deset godina. Bolji smo bili samo prošle godine. Prije su to bili dvostruko i trostruko slabiji plasmani i broj bodova. Danas smo jako blizu 3. mjesta, izborili smo Europu 12 kola prije kraja prvenstva i nema mjesta pesimizmu, pričama o rezultatskom podbačaju, a pogotovo za negativnu atmosferu oko kluba – počeo je Meštrović, koji ni sam nije potpuno zadovoljan izvedbama „ali pokažite mi klub koji ima konstantu.“

Osijek, 160318. 
Konferencija za medije NK Osijeka o aktualnostima u klubu. Na fotografiji: Ivan Mestrovic predsjednik Uprave i suvlasnik NK Osijeka i Marin Skender pomocnik sportskog direktora. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX


Projekt novog stadiona Meštrović će predstaviti nakon što se vrati iz SAD-a gdje će biti na turneji s „Vatrenima“, a tada će se više znati i o projektu izgradnje nacionalnog stadiona za koji je u HNS-u Meštrović zadužen kao savjetnik predsjednika Davora Šukera.

- Za nacionalni stadion treba napraviti puno predradnji. Imam dva plana, jedan je regionalni, a drugi multinacionalni, po povratku iz SAD-a predstavit ću ta dva plana. Objektivno je očekivati ga na području Zagreba, odnosno zagrebačkog prstena. Konačno, bio bi kuriozitet da nacionalni stadion bude izvan područja glavnog grada.

Linker
23. travanj 2024 00:32