www.hnkhajduk.com
PROVOKACIJA HULIGANA

Osim Zenita u Split stigle i Delije: Maskirani navijač pozirao na Sustipanu?!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. studeni 2010. 15:45

Navijačkim internetskim forumima danas je počela kružiti fotografija navijača Crvene Zvezde kako s ispružena tri prsta pozira na splitskom Sustipanu. U pozadini se vidi Riva i te zgrada Gradskog poglavarstva u kojoj svoje radne dane provodi gradonačelnik Željko Kerum.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana navijačku diverziju u Splitu počinili su i Bad Blue Boysi kada su uoči najvećeg hrvatskog derbija objesili Dinamovu zastavu na zvonik katedrale Sv. Duje. Doduše, u ovom konkretnom slučaju, nije isključeno da se radi o fotomontaži.

Mnogo se prašine podiglo uoči večerašnjeg gostovanja ruskog Zenita u Splitu. S obzirom da je Torcida doživjela neugodan doček u Sankt Peterburgu, postojala je bojazan od odmazde simpatizera Hajduka. U srpskim medijima pojavila se i informacija kako će se tamošnji huligani solidarizirati s navijačima Zenita, te kako će 'pravoslavna braća' zajedničkim snagama demolirati Split.

Kako se ogled Europske lige bližio smanjivala se mogućnost da će se ruski huligani pojaviti podno Marjana, međutim, ako je vjerovati ovoj fotografiji, čini se kako se nekolicina ipak našla 'iza neprijateljskih linija'.

Stigli navijači Zenita: Splićane "pozdravljali" mašući s tri prsta

U 13.40 sati u splitsku zračnu luku na Resniku sletio je čarter let iz Sankt Petersburga kojim je u Split došla skupina od oko 150 navijača ruskog Zenita. Odmah po slijetanju zrakoplova svi navijači zenitskog kluba prošli su carinsku kontrolu i kontrolu policije, te su trima autobusima uz veliku policijsku pratnju u nekoliko "marica" prevezeni do stadiona u Poljudu.

Za vrijeme putovanja od aerodroma do Splita policija je blokirala sva raskrižja kroz koje su gosti iz Sank Petersburga prolazili, a nekoliko navijača zenitskog kluba je jasno kroz stakla autobusa pokazivala tri prsta mašući njima prema slučajnim namjernicima koji su promatrali njihovo putovanje ka Splitu. ( Slobodna Dalmacija)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:15