Ante Vučemilović Šimunović
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
USUSRET DERBIJU

OSJEČANIN PO PETI PUT SUDI DERBI DINAMA I HAJDUKA NA MAKSIMIRU U posljednjih deset utakmica samo je jednom dijelio pravdu Bijelima

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. travanj 2017. 20:27

Peti derbi u subotu će voditi Ante Vučemilović-Šimunović. U prethodna četiri ravnopravni su bili Modri i Bijeli. Jednu pobjedu ima Dinamo, jednu Hajduk, a dvije utakmice su završene neriješeno.

Zanimljivo je da je prvi derbi Vučemilović sudio još u svibnju 2008. kada su Bijeli i Modri podijelili po bod na Poljudu (1:1). Gotovo sedma godina čekao je na novu šansu u derbiju i ponovno je dočekao u Splitu, u ožujku 2015. kada su Modri poravnali pogotkom Machada u sudačkoj nadoknadi (1:1). Drama je bila i u drugom Vučemilovićevu derbiju, jer Soudani je također duboko u nadoknadi sudačkog vremena donio pobjedu Modrima 2:1 u prosincu 2015. U četvrtom derbiju, u ožujku prošle godine, do prve pobjede je došao Hajduk pogotkom Frana Tudora.

Vučemilović
Vedran Karuza / Novi List / Hanza Media / Novi List / Hanza Media

Ove sezone Osječanin je vodio 10 utakmica u Prvoj HNL, a među tih 10 bio je samo jedan dvoboj koji je sudio Hajduku. Prošli mjesec je sudio susret Lokomotive i Bijelih u Kranjčevićevoj kada je isključio Mađara Futacsa (0:0).

Dinamu je tri puta bio glavni arbitar pri čemu se svakako najviše pamti prošlojesenski derbi s Rujevice kada je Rijeka svladala Modre 5.2. Sudio je Vučemilović i remi Dinama i Rijeke u Maksimiru (1:1), a vodio je i utakmicu Split - Dinamo koju su Zagrepčani u Parku mladeži dobili 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 22:28