Split, 240217.
Stadion Poljud.
Utakmica 22. kola MAXtv Prve lige izmedju Hajduka i Istre 1961.
Na fotografiji: Ivan Kos. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

'NOVA ŠTETA HRVATSKOM NOGOMETU'

'OSLOBAĐANJE' SOUDANIJA IZAZVALO OGORČENJE NA POLJUDU Predsjednik Hajduka najavio: 'Tražimo hitan sastanak svih klubova! Ovo je opasan presedan!'

AUTOR:
    • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 21.04.2017. u 15:29

  • Slučaj 'Soudani' prokomentirao je u petak i predsjednik Hajduka Ivan Kos. Nakon što je Komisija za žalbe HNS-a ukinula suspenziju najboljem Dinamovom igraču i praktički mu dopustila nastup protiv Hajduka u subotnjem derbiju, u Hajduku su odlučili oštro reagirati.

    "Nakon današnje, nažalost, očekivane odluke Komisije za žalbu u "slučaju Soudani", HNK Hajduk je poslao dopis HNS-u i svim klubovima Prve HNL sa zahtjevom za hitnim sastanku na kojem će se konačno raspraviti ovo neodrživo stanje u hrvatskom nogometu. Imamo spremne zahtjeve od kojih nećemo odustati, dok se ovaj teatar apsurda ne prekine. Apeliram i na ostale klubove da se priključe ovoj inicijativi jer ovo nije prvi put da su naknadna pamet, upitne odluke i maćehinski odnos naštetili hrvatskom nogometu", izjavio je danas Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos  i dodao:

    "Od hrvatske samostalnosti Komisija za žalbe nije se sastala ovako brzo te je očito da se u "slučaju Soudani" napravio još jedan opasan presedan u nizu koji potvrđuje ružnu sliku o općem stanju u hrvatskom nogometu. Podsjećamo kako je navedeni igrač Dinama naknadno bio kažnjen od strane disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličića Bekića nakon što ga je sudac utakmice Dinamo – Lokomotiva Tihomir Pejin propustio kazniti isključenjem zbog udaranja protivničkog igrača. Poništavanjem i te naknadne odluke ispisalo se još jedno poglavlje u nizu štetnih odluka po hrvatski nogomet", stoji na službenoj Hajdukovoj stranici.